Helyi sport

2016.12.03. 10:33

Magyar Kupa: MVLC vs. Eger - Továbbjutási esély nincs, de a jó szájíz az fontos

Miskolc - Szombaton 17 órától Magyar Kupa negyeddöntő-visszavágót játszik a miskolci férfi vízilabdacsapat.

Miskolc - Szombaton 17 órától Magyar Kupa negyeddöntő-visszavágót játszik a miskolci férfi vízilabdacsapat.

Idei utolsó tétmérkőzését vívja szombaton a Kemény Dénes Városi Sport­uszodában a PannErgy-MVLC élvonalbeli pólóegyüttese. A gárda Magyar Kupa negyeddöntő-visszavágón a ZF-Egert látja vendégül. A két alakulat első, egy héttel ezelőtti hevesi meccsén 16-7-re nyertek Hosnyánszkyék, így gyakorlatilag eldőlt a párharc.

Azt gondolom, büszkék lehetünk magunkra, amit eddig elértünk. Dr. Sike József

– Valóban eldőlt a továbbjutás kérdése – tette hozzá dr. Sike József, a miskolciak szakvezetője. – Ugyan elméletileg létezik az a verzió, hogy tízgólos győzelem esetén bekerülnénk a következő körbe, de ez gyakorlati értelemben lehetetlen. Ha gyorsan végigveszem az Eger múltját, nem emlékszem arra, hogy ilyen arányban valaha is kikaptak volna.

Lehet, hogy pihentet

Az előző meccset arra használta fel a ZF-Eger, hogy az utolsó simításokat elvégezze első Bajnokok Ligája csoportmeccse előtt, amelyet a címvédő Jug Dubrovnik otthonában játszottak szerdán. A végeredmény: 10-6 a horvátoknak.

– El tudom képzelni, hogy szakmai okok miatt a hétközi szereplés, illetve a tisztes előnyük tudatában két-három embert el sem hoz kollégám, Dabrowski Norbert Miskolcra, nálunk viszont azok játszanak, mindenki, aki Egerben is ott volt – mondta lapunknak mindezt dr. Sike József, aki azt is elárulta, hogy mi a cél ezen az összecsapáson: – Azt gondolom, büszkék lehetünk magunkra, arra, amit az elmúlt néhány hónapban, az új szezonban eddig elért a csapat. A mi csoportunkban 17 ponttal a harmadik helyen állunk a bajnokságban, és bekerültünk a kupában a legjobb 8 közé. Ez már alapja annak, hogy örömmel menjünk el a karácsonyi szünetre, viszont: szeretnénk jó szájízzel elbúcsúzni a kupától, hogy majd barátaink, szeretteink körében ne legyen egy aprócska rossz érzésünk sem a 2016-os évadzárót illetően.

A két ünnep között is

A PannErgy-MVLC szakvezetőjét megkérdeztük a további decemberi menetrendről is, a tréner az alábbiakat vázolta: a légiósok december 8-ig tartózkodnak Miskolcon, aztán Sasa Misic a monteneg­rói, Alex Bowen pedig az amerikai válogatottal megy edzőtáborozni. Kimenőt kap a harmadik vendégmunkás, a szerb Milos Milicic is, aki már otthon, Újvidéken végzi el a kirótt feladatokat. A magyar mag december 16-ig dolgozik dr. Sike József iránymutatásai alapján, aztán 10 nap szünetet kapnak a vízilabdázók. Az itthoni pólósoknak december 27-én, 28-án, 29-én és 30-án újabb foglalkozásokat tart a szakmai stáb, december 31-én és január 1-jén két szünnap következik, aztán folytatás január 2-án, a külföldiek számára január 3-án.

ÉM-MI


A további Magyar Kupa negyeddöntő-visszavágók (zárójelben az első mérkőzés eredménye)

  • Szombat, 18.00: BVSC-Zugló – A-HÍD OSC-Újbuda (8-13)
  • Szombat, 18.00: FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa-Közgép (7-14)
  • Már megrendezték:

  • Racionet Honvéd – Contitech-Szeged Diapolo 9-8 (2-1, 4-4, 0-2, 3-1)

  • Továbbjutott: a Racionet Honvéd, 18-16-os összesítéssel.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!