Helyi sport

2016.11.22. 11:47

MVLC: Jó szájízzel mehetnének el a karácsonyi szünetre

Miskolc - Kedden 20 órától az EBP Tatabánya látogat a PannErgy-MVLC-hez a férfi vízilabda OB I-ben.

Miskolc - Kedden 20 órától az EBP Tatabánya látogat a PannErgy-MVLC-hez a férfi vízilabda OB I-ben.

Alig ment le a 8., máris itt a 9. forduló az élvonalbeli férfipóló-bajnokságban. Ebben ismét hazai csata következik a miskolci együttes számára, amely szombaton este rangadót nyert a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában, méghozzá a Racionet Honvéd ellen. Ami történelmi siker volt, hiszen az OB I-ben ez még nem sikerült – igaz, tavaly elkerülte egymást a két gárda (az alapszakaszban nem voltak egy csoportban, majd a rájátszásban sem), idén pedig az első összecsapás döntetlent hozott a fővárosban.

A miniben az élen

– A hétvégi győzelem nagyon kellett, örülünk, hogy így sikerült a mérkőzés, és lépés­előnybe kerültünk a másik két, szintén a négybe igyekvő csapattal szemben – mondta lapunknak dr. Sike József, a megyeszékhely alakulatának vezetőedzője. – Ahogy már korábban is megjegyeztem: van egy úgynevezett „nagy” tabella és egy mini tabella, utóbbin a kettő mellé szombaton hármat tettünk hozzá, a Honvédnak maradt a négy, a BVSC-nek pedig van egy egysége.

A trénert arról is megkérdeztük, hogy milyen eszközökkel dolgozott az öltözőben egy ilyen nagy téttel bíró meccs előtt, mint amilyen a legutóbbi volt.

– A munkában hiszünk, a felkészülésben és magunkban – fogalmazott dr. Sike József. – Az látszik, biztosan kívülről is, hogy a keretben van egy-két olyan ember, aki vezéregyéniség. Center légiósunk, az olimpiai negyedik Sasa Misic kimagaslik, illetve azt is hozzátenném: Valics Bence tavalyi kapusprodukciója után sokan nem gondolták, hogy Csoma Kristóf ilyen remek formában lesz, nyolc forduló után is, panasz nem érheti a ház elejét. Milos Milisic tanárian tud bekkelni, Alex Bowen pedig mindig vállalkozik, lehet rá számítani, Vadovics Viktor 28-30 perceket játszik a meccseken, mindezt 18 évesen. Ha ő is feljebb lép azon a bizonyos szinten, akkor szép jövőnk lehet.

Nincs akkora

A szakvezetővel ezután rátértünk a soron következő ütközetre: amint az ismert, a PannErgy-MVLC a második körben simán, 11-5-re győzött a tatabányai uszodában.

– Akkor a legjobb játékunkat nyújtottuk, de nincs ekkora különbség a két csapat között – jegyezte meg dr. Sike József. – Ez egy nagyon fontos találkozó számunkra, hiszen úgy mehetünk el a bajnokságban karácsonyozni, hogy 17 pontunk lehet, ha nyerünk. Ezt a helyzetet, ezt a lehetőséget átérezzük, ezért dolgoztunk a nyáron, ezért dolgoztunk egészen idáig, és nem szeretnénk, ha azt a bizonyos sajtot kiénekelnék a szánkból. A sikerhez az kell elsősorban, hogy mi elhiggyük: jobbak vagyunk náluk, gyorsabbak vagyunk, rengeteget kell úsznunk, hogy ezzel fáradttá tegyük a Tatabányát, mert a pozíciós játékban jók.

Ahogyan a tréner is említette: a bajnoki küzdelmek keddet követően már csak január közepén folytatódnak, viszont a miskolciak érdekeltek még a Magyar Kupában, ahol a negyeddöntő első meccsét szombaton játsszák a ZF Eger otthonában, visszavágó a jövő hét végén a „Keményben”.


Vízilabda OB I: a B csoport állása

1. FTC PQS Waterpolo 8 7 1 – 104-51 22

2. ZF-Eger 8 7 1 – 102-59 22

3. PannErgy-Miskolci VLC 8 4 2 2 72-70 14

4. Racionet Honvéd 8 4 1 3 79-74 13

5. BVSC-Zugló 8 3 1 4 59-64 10

6. Kaposvári VK 8 2 – 6 67-85 6

7. EBP Tatabánya 8 1 1 6 57-93 4

8. Újpest VSE 8 – 1 7 59-103 1


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!