Helyi sport

2016.11.23. 10:51

MVLC: Ami ment a múltkor idegenben, az ment itthoni medencében is

Miskolc - Az EBP Tatabányával játszott kedd este a PannErgy-MVLC OB I-es férfivízilabda-csapata.

Miskolc - Az EBP Tatabányával játszott kedd este a PannErgy-MVLC OB I-es férfivízilabda-csapata.Az élvonalbeli pólóbajnokság alapszakaszában, a B csoport 9. fordulójában egy olyan ellenfél érkezett a dr. Kemény Dénes városi sportuszodába, amelyet a miskolciak egyszer – idegenben – már biztosan legyőztek. A szükséges számú labdák közül egy-kettő minőségével, keménységével akadt egy kis probléma, így pár perccel később indult a csata. Csoma fogta az első tatabányai kísérletet, majd Lukács D. belül szépen levált, kapta is a játékszert, amit a vendégkapuba küldött. Az EBP korán ötmétereshez jutott, amiből Francsics a bal felső sarokba lőtt (1-1). Büntetőt az MVLC-nek is ítéltek a bírók, Bowen kegyetlenül bevágta a labdát a ficakba (2-1). A kék sapkás vendégek előnyből egalizáltak, méghozzá Francsics (2-2), a Zantleitner legények később egy miskolci centerbejátszást is lefüleltek, aztán rövid idővel ezután újra hárman rontottak határozottan Misicre. Fórban nem hibázott Vuksanovic sem (2-3), majd egy rossz passz és egy nem kijátszott helyzet is mutatta, hogy javulnia kell a folytatásban a pályaválasztónak. Fórt kapott az MVLC, nem sikerült belőle egyenlíteni, de Haleknek ötméteresből igen (3-3).

Jól mozogtak, védekeztek

Hornyák kapufája volt az első fontos momentum a második negyed elején, aztán védekezésben lövésig sem hagyták építkezni a borsodiak a dunántúliakat. Vadovics a rövid saroknál négy „Bányász” kéz között talált utat, újra vezetett együttese (4-3). Csoma, a habokból való kiemelkedés után jobb kézzel védett nagyot, ám Máthé kísérletével már nem tudott mit tenni, aztán Bowen védője mellett sunyin elküldte a lasztit, a tatabányai ketrec bal oldalába. Két támadást kivédekezett az MVLC, a második során megúsztak, és Lukács Á. kétgólosra növelte a vezetést (6-4) – de ez az állás csak Francsics harmadik „dugójáig” tartott. Bowen ismét bemutatta klasszisát, Jászberényi képtelen volt odaérni a lövésére, ő is triplánál járt (7-5). A Tatabánya még előnyhöz jutott, a blokkba tüzeltek, ám a labda Regős elé került, aki közelről bepofozta azt a hazai kapuba (7-6).

Fontos pillanatban

A harmadik felvonást Misic centertalálata nyitotta (8-6), Francsics bombájánál a kapufa az MVLC-vel volt. Csoma fontos pillanatban védett, Milicic elől meg elkaparták a labdát a vendégek. Hátrányban jól mozogtak és védekeztek Csomáék, Bowen meg fölé lőtt, 4:08 perce harcoltak a csapatok ebben a negyedben. Regős remekül elmozgott Milicicről (8-7), aki viszont fór­ban kiváló asszisztot adott Haleknek (9-7). Az újabb emberelőnyből Misic volt biztos végrehajtó, három „fával” ment csapata (10-7), viszont Regős nem hagyta annyiban a dolgot (10-8). Misicet újfent nem tudták megfogni belül, őrjöngött a vízben gólja után (11-8).

Nem volt visszaút

A befejező felvonás kihagyott tatabányai lehetőséggel kezdődött, de Halek sem tudta behúzni a lasztit Jászberényi mögé. Francsics büntetőből alakította a meccset 11-9-re, a „kékek” később kihagytak egy újabb 6 az 5 elleni játékot. Misicnek ezúttal nem ítéltek semmit, de telt az idő, már csak 4:10 perc volt vissza a találkozóból. A szurkolókat, a csapatot Hornyák nyugtatta meg végleg (12-9), innen már nem volt kétséges a győztes kiléte. A dudaszóig még volt birkózás, Csoma-védések, elhibázott támadás, Milicic-kapufa és Bowen-labdatartás…

Ezzel a sikerrel a 17 pontos, és a csoportban a 3. helyen álló miskolciak számára befejeződött az őszi szezon a bajnokságban, viszont a Magyar Kupában, a negyeddöntőben a ZF Eger ellen még vár feladat a gárdára.


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – EBP Tatabánya

12-9 (3-3, 4-3, 4-2, 1-1)

Miskolc, 200 néző. V.: Vogel, Bene.

PannErgy-Miskolci VLC: CSOMA – Vadovics (1), BOWEN (3), MISIC (3), Milicic (-), Halek (2), Lukács D. (1). Csere: Lukács Á. (1), Miklós (-), Hornyák (1), Szedmák (-), Jakab D. (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

EBP Tatabánya: Jászberényi – Salamon (-), FRANCSICS (4), Kiss Gy. (-), REGŐS (3), Szabó (-), Kolarik (-). Csere: Popovic (-), Rábavölgyi (-), Mocsári (-), Vuksanovic (1), Hoppál (-), Máthé (1). Vezetőedző: Zantleitner Tamás.

Gól/emberelőnyből: 11/4, ill. 12/4.

Gól/büntetőből: 2/2, ill. 2/2.

Dr. Sike József: – A mérkőzés előtt is tudtuk, hogy megtévesztő az a gólarány, amennyivel Tatabányán győztünk, mert egy stabil csapatról van szó. Minden erőnket mozgósítanunk kellett ma a győzelem érdekében.

Zantleitner Tamás: – A célunk az volt, hogy jó meccset játsszunk, ez sikerült is. Akkor lett volna esélyünk, ha védekezésben és támadásban is kevesebbet hibázunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!