Helyi sport

2016.10.05. 11:37

MVLC: Sok úszás és kifárasztás – ez lehet a fegyver

Miskolc - Tatabányán szerezné meg idei első győzelmét az élvonalbeli miskolci pólócsapat.

Miskolc - Tatabányán szerezné meg idei első győzelmét az élvonalbeli miskolci pólócsapat.

A férfi vízilabda OB I B csoportjának 2. fordulójában szerdán 19 órától idegenben szerepel a PannErgy-MVLC együttese, a miskolciak az EBP Tatabánya vendégeként szállnak medencébe. A borsodiak jól kezdték a bajnokságot, hiszen a múlt héten döntetlent (11-11) értek el a korábbi 6-szoros bajnok Racionet Honvéd otthonában, egy változatos, kiélezett mérkőzésen. Egyetért, hogy győzelmet szalasztottak el? – tettük fel ezen kérdést dr. Sike Józsefnek, a PannErgy-MVLC vezetőedzőjének.

– Kétszer is megnéztem már a meccs felvételét, és lehiggadva azt lehet mondani: ha a Honvéd 8-6-nál újabb találatot szerzett volna, akkor nagyon nehéz lett volna a helyzetünk, ha viszont 8-11-nél mi lövünk újabb gólt, akkor nagyon közel kerültünk volna a győzelemhez – tette hozzá a miskolciak szakvezetője. – Egy figyelmetlenség miatt, után egyenlített a budapesti csapat, ilyen labdaeladás, 20 másodperccel a vége előtt, jó, ha százból egyszer megtörténik, de ez, a hiba benne van a sportban.

Csak egy ment le

A trénernek azt is jeleztük: miután a köztelevízió közvetítette a találkozót, „ország-világ” láthatta, hogy nem a levegőbe beszéltek, amikor kimondták, hogy ebben a bajnokságban szeretnének a legjobb 8 közé kerülni.

– Igen, komolyan gondoltuk, és azért mondtuk, mondjuk, mert úgy érezzük, hogy ez a társaság alkalmas a fel­adat megvalósítására – fogalmazott dr. Sike József. – Azonban még csak egy forduló ment le, egyelőre nem lehet biztosat jósolni, hiszen vélhetően lesznek körbeverések, és azt sem tudjuk ebben a pillanatban, hogy a Honvéd ellen szerzett egy ponttal fogunk beférni a nyolcba vagy az elveszített kettő miatt nem.

Nem lehet kiindulni

Az MVLC ma este ahhoz az EBP Tatabányához látogat, amely első csatáját simán, 15-6-ra elveszítette a bajnokesélyes Eger uszodájában.

– Ott voltam, láttam a mérkőzést, az első negyed után 7-0 volt az állás – árulta el dr. Sike József. – A dunántúliaknál volt két hiányzó, úgyhogy ebből a vereségükből kiindulni nem lehet, de az látszódott, hogy az együttesük nagy darab, fizikálisan rendben lévő pólósokból áll. Vagyis: az úgynevezett álló vízilabdában jók, tehát nekünk az lehet a taktikánk, hogy sok úszással, mozgással megpróbáljuk őket kifárasztani a harmadik negyed végére, a negyedik elejére. A másik dolog, külső tényező az az, hogy Tatabányán sátoros uszoda van, ahol 50 néző is nagy hangzavart tud csinálni, s akikhez közel vannak a játékvezetők. Még emlékszünk a tavaly itt elveszített három pontunkra, ami inkább csak történelem, a csapatban nincs benne, hiszen az akkor szerepeltek közül mindössze ketten, Milicic és Jakab D. lesznek a medencében.

A sérültekről

Amint az ismert, a miskolciaknál a bajnoki szezon előtt hárman is megsérültek: közülük Lukács Dorián kezéről már lekerült a gipsz, könnyített tréningeket végez, Szabó Roland ujját azonban megműtötték, összevarrták az elszakadt inat, rá várhatóan decemberig nem számíthat a szakvezető. Hornyák Olivér bordatörése sem jött még rendbe, még legalább egy hetet pihennie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!