Helyi sport

2016.10.19. 11:46

MVLC: Nem elég a nadrágot bedobni a medencébe

Miskolc - A férfi vízilabda OB I 4. fordulójában szerdán 19.45-től az Újpesti VSE vendégeként játszik a PannErgy-MVLC csapata.

Miskolc - A férfi vízilabda OB I 4. fordulójában szerdán 19.45-től az Újpesti VSE vendégeként játszik a PannErgy-MVLC csapata.

Tizenegy nappal ezelőtt vívott utoljára bajnoki találkozót a PannErgy-Miskolci VLC együttese a honi élvonalbeli férfipóló-bajnokságban, akkor Misicék hazai környezetben a Kaposvárt verték 12-8-ra, a B csoport harmadik körében.

– Az azóta eltelt időt építkezéssel és felkészüléssel töltöttük – mondta lapunknak dr. Sike József, a borsodiak vezetőedzője, majd így folytatta: – Elvégzendő feladat mindig van, például a soron következő találkozóra vagy egy adott szakaszra. Örülünk annak, hogy három mérkőzésből 7 pontot szereztünk, de vannak céljaink, elképzeléseink, és ezt, ezeket szem előtt tartva kell a továbbiakban is játszanunk, pontokat gyűjtenünk.

Lelkileg rendben

A táblázatra pillantva kitűnik, hogy a mai ellenfélnek, a fővárosi ÚVSE-nek még nincs pontja (igaz, csak két meccset vívtak a háromból, mert a BVSC-Zugló elleni csatájukat november 10-ra halasztották), így gyakorlatilag egy könnyed sikerrel számolhatnak a miskolciak a budapesti Hajós Alfréd uszodában…

– Lefutott mérkőzés ebben az erős magyar bajnokságban nincs – jelentette ki dr. Sike József. – Számunkra ez egy nagyon fontos meccs, és egyáltalán nem olyan, ahol elég lesz bedobni a nadrágot a medencébe. Egy picit párhuzamba állítanám ezt az összecsapást és a tatabányait, mert körülbelül ugyanaz a helyzet. Ott lelkileg rendben voltunk, nem görcsöltünk be az esélyességtől, nem pólóztunk nyögvenyelősen, eléggé magabiztos teljesítménnyel hoztuk el a három pontot. Na már most: az Újpest nem jobb csapat, mint a Tatabánya, bár a Magyar Kupa nagykanizsai csoportselejtezőjén, az egymás elleni találkozón két góllal nyert az ÚVSE.

Zsúfolt érzetet kelt

Kérésünkre a szakvezető tovább elemezte az újpestieket.

– Az ő vízilabda-filozófiájukat nézve azt a következtetést lehet levonni, hogy a klub a súlypontot a női pólóra helyezte, ahol nagy sikereket ér, ért el, hiszen megnyerték a bajnokságot, a Magyar Kupát és másodikok lettek a női Bajnokok Ligájában – sorolta mindezeket dr. Sike József. – A férfiaknál utánpótlás-nevelő egyesületnek számítanak, ez a koncepciójuk, és mellettük van még egy-két rutinos játékosuk. Nem céljuk mindenáron a legjobb 8-ba kerülni, „csak” egy biztos pozíciót akarnak maguknak az OB I-ben. Ennélfogva mindenfajta tét nélkül, lazán vízilabdázhatnak, nem nyomja a vállukat különösebb teher, ami számukra pozitívan is elsülhet. Tőlük érkezett hozzánk Vadovics Viktor, aki az előbb mondottak miatt elérkezett egy olyan ponthoz, hogy váltania kellett, mert szeretne olimpikon lenni. A meccsre visszatérve: már az elejétől fogva magunkhoz kell ragadnunk a kezdeményezést, érvényesíteni kell az akaratunkat, a tudásunkat. A Hajós Alfréd uszodának van egy különleges atmoszférája, keskeny a medence zsúfolt érzetet kelt, remélem, ez nem lesz befolyásoló tényező.

A keretről

Amint arról már írtunk, hetekkel ezelőtt a PannErgy-MVLC három pólósa is sérülést szenvedett: közülük azonban már csak Szabó R. maródi, aki előreláthatólag decemberben-januárban térhet vissza. Hornyák és Lukács D. a legutóbbi, Kaposvár elleni meccsen már kapott játéklehetőséget.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!