Helyi sport

2016.10.06. 09:53

MVLC: Megszületett az első siker a második idei bajnoki meccsen

Miskolc - Tatabányán szerepelt szerdán a Pann­Ergy-MVLC OB I-es férfi-­vízilabdacsapata.

Miskolc - Tatabányán szerepelt szerdán a Pann­Ergy-MVLC OB I-es férfi-­vízilabdacsapata.

Az első fordulóban a Racionet Honvéd ellen Budapesten döntetlenező miskolciak a második körben Tatabányára voltak hivatalosak, ahol egy éve kellemetlen, 11-10-es vereséget szenvedtek. A borsodiak három sérültje közül Lukács D. kezdett, de Hornyák is ott volt a cserepadon.

Biztos kezű Milicic

Negyvenhárom másodperc után Bowen szerzett vezetést a vendégeknek, miközben jött kiállítás itt is, ott is. A Tatabánya azonos létszámban egyenlített Vuksanovic révén, ugyanakkor Halek az első negyed felénél már kihasználta a következő fórt (1-2). Nem talált célt sem Vuksanovic, sem Bowen, peregtek a másodpercek úgy, hogy nem változott az állás. EBP-időkérés sem használt, Lukács Á. labdát szerzett, de Misic támadóhibát követett el. Regős kiharcolt egy büntetőt, amit Szabó B. bevágott, aztán Misic „csinált” kiállítást, tanácskozásra hívta az övéit dr. Sike József – visszaérkezve Milicic biztos kezű volt (2-3). A házigazda előtt is még adódott egy ilyen lehetőség, ám Szabó B. rontott.

Mint a fővárosban

A folytatásra visszaérkezve a dunántúliak kétszer próbálkozhattak, másodikra Popovic centerből lőtt a miskolci kapuba (3-3). A Tatabánya emberelőnyben nem tudott előnybe kerülni (Csoma közel 60%-on védett), viszont a másik oldalon Vadovics nem kegyelmezett. Nem sokkal ezután szintén akciógólt jegyzett a PannErgy-MVLC, Lukács Á., de Francsics is „beállt a sorba” (4-5). Miként előtte a fővárosban, úgy itt is megmutatta magát Misic belső poszton (4-6). Kincsest nem tudta fogni Szabó B., Lukács Á.-t pedig Máthé, Halek bevágta a 7. borsodi találatot. A félidőig hátralévő 3 perc 18 másodpercben „minden” kimaradt, így az eredmény nem módosult.

Jobb vendéggárda

A harmadik negyedben Milicic rázta meg magát, kezdett ellépni ellenfelétől a vendégegyüttes. Nem találta a miskolci védekezés ellenszerét a Tatabánya, sőt Misic kiharcolt büntetőjét Halek váltotta gólra (4-9). Regős centerből faragott a hátrányon, majd 27 másodperccel a felvonás vége előtt, mivel csapatánál volt a labda, az MVLC szakvezetője kért időt. Kincsesről ki is küldték a bírák Regőst, Bowen pedig bevágta a tizediket. A befejező játékrészre már nem úszhatott fel vérmes reményekkel a tatabányai alakulat, az addigiak alapján ugyanis az derült ki: sokkal jobb csapat a PannErgy. Csoma hátrányban kivédte Kolarik kísérletét, Bowen sem célzott jól, de már csak alig 4 perc volt hátra a meccsből. A támadásoknál nem koncentráltak megfelelően a játékosok, becsúsztak labdaeladások, hibák is, így nem akart gól születni. 34 másodperccel az utolsó bírói sípszó előtt Milicic törte meg a csendet, csapata magabiztos győzelmet aratott „házon kívül”, s így már 4 pontos a bajnokságban.

A miskolciak szombaton bemutatkoznak hazai környezetben is, 16 órától a Kaposvári VK-t fogadják, az összecsapásra a belépés díjtalan.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

EBP Tatabánya – PannErgy-MVLC

5-11 (2-3, 2-4, 1-3, 0-1)

Tatabánya, 100 néző. V.: Székely, Kun.

EBP Tatabánya: Jászberényi – Francsics (1), Kiss Gy. (-), Regős (1), Vuksanovic (1), Szabó B. (1), Kolarik (-). Csere: Popovic (1), Máthé (-), Rábavölgyi (-). Vezetőedző: Zantleitner Tamás.

PannErgy-MVLC: Csoma – Vadovics (1), Bowen (2), Misic (1), Milicic (3), Halek (3), Lukács D. (-). Csere: Lukács Á. (1), Kincses (-), Jakab D. (-), Miklós (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 0/12, ill. 4/8

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 1/1

Zantleitner Tamás: – Gratulálok a Miskolcnak a mai győzelemhez, jobban játszottak.

Dr. Sike József: – Az emberhátrányos védekezéssel tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést. A felsőházba igyekvő csapatoknak még nehéz dolguk lesz Tatabányán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!