Helyi sport

2016.10.20. 13:26

MVLC: az utolsó felvonásban hajrázták le a házigazdát

Budapest, Miskolc - Negyedik bajnoki mérkőzését szerda este a fővárosban vívta a PannErgy-Miskolci VLC gárdája.

Budapest, Miskolc - Negyedik bajnoki mérkőzését szerda este a fővárosban vívta a PannErgy-Miskolci VLC gárdája.

Az összecsapás egyértelmű esélyeseként szállt vízbe az Újpest ellen a miskolci alakulat idegenben, az élvonalbeli férfipóló-bajnokság B csoportjának 4. fordulójában. A meccs első találatát Bowen szerezte az első perc végéhez közeledve, akcióból, a házigazdáknál Szentesi harcolt ki egy büntetőt, amelyet Tóth Z. értékesített (1-1). Misicről, centerben, kiállították Keresztúrit, ám a látogatók elrontották az emberelőnyt. Mintegy három és fél perc telt el az első negyedből, amikor Tóth Z. duplázott, így már az ÚVSE állt jobban. Hiba, kivédett lövés mindkét oldalon, ez is történt ebben a periódusban, illetve budapesti időkérés. Fórt kapott az MVLC, Sike edző is „időzött”, visszatérve játéktérre – az emberelőny leteltekor Bowen vágott gólt. Keresztúri dugója után kezdték az utolsó percet a felek, maradt a dudaszóig a 3-2-es állás.

Visszatornázta

A kisszünetet követően ugyan Vadovics elhozta a játékszert, amit utána eladott csapata. Az ellenakcióból kiállítást kapott az ÚVSE, s bár nem ebből, de Dávid bevágta a labdát Csoma mögé (4-2). Laboncz két löketet hatástalanított, ekkor 57 százalékon állt, miskolci kapustársa 33-on. Ezután a PannErgy megrázta magát, jelesül Jakab D. és Halek, s már 4-4-et mutatott az eredményjelző. Szentesi nem engedett, pontos volt (5-4), valamint Tóth Z. harmadik gólja már 6-4-es újpesti előnyt jelentett. Vadovics szépített fél perccel a játékrész lejárta előtt, ám Dávid visszatornázta kettőre a különbséget (7-5).

A harmadik felvonásból még kevés telt el, amikor Dávid – szabaddobásból – szintén elérte a tripláját. Misic kierőszakolt egy fórt és ő volt a gólszerző (8-6), aztán a borsodiak montenegrói légiósa ment ki 20 másodpercre, ám Kincses blokkolt egy hazai próbálkozást. Milicicék kapták a következő előnyt, időkérést mutatott a vendégmester, nem következett miskolci találat – ekkor már Kósik védett az MVLC-nél. Góltalan pillanatok, percek következtek, még mindig pontatlan volt a vendéggárda: 1:41 perc volt vissza a negyedből, mikor fórban Dávid nem rontott, s 3 gólos hátrány már kezdett soknak tűnni. Misiccsel – miskolci szemszögből – a legjobbkor szabálytalankodtak büntetőt érően az újpestiek, Halek 9-7-re hozta alakulatát.

Beinduló vendégek

A zárónegyedben hamar kellett volna zárkózniuk a vendégeknek, Bowennek 19 másodperc kellett a 9-8-hoz, Milicicnek további 51 mp a 9-9-hez. Utóbbi légiós nagyon belejött, mert újabb 42 másodperc után gólja már fordítást jelentett. Haleknak megúszásból biztos volt a keze, bő két perc alatt 0-4-et varázsoltak a látogatók – aztán Korényi szépített (10-11). Az ÚVSE Sélley fórtalálatával egyenlített, már minden momentumnak kezdett nagy szerepe lenni. Hornyák is csatlakozott a gólszerzőkhöz, viszont Dávid sem engedett (12-12). 1:18 perccel a végső sípszót megelőzően Bowen rázta meg magát, a végjáték izgalmas volt, de egy verejtékes meccsen a Pann­Ergy-MVLC csak kibrusztolta a sikert. Szombaton rangadó következik a miskolciak számára, ugyanis 17 órától az ugyancsak 10 pontos Egert fogadják.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Újpest VSE – PannErgy-Miskolci VLC

12-13 (3-2, 4-3, 2-2, 3-6)

Budapest, 150 néző. V.: Molnár P., Mucskai.

Újpest VSE: Laboncz – Korényi (1), Major (-), Keresztúri (1), Sélley (1), Szentesi (1), Tóth Z. (3). Csere: Dávid (5), Korbács (-), Szentesi (-), Márkus (-), Tiba (-), Hertzka (-). Edző: Németh Zsolt.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – Vadovics (1), Bowen (4), Jakab (1), Misic (1), Milicic (2), Halek (3). Csere: Kósik (k), Lukács D. (-), Miklós (-), Hornyák (1), Kincses (-), Lukács Á. (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 3/13, ill 2/11

Gól/büntetőből: 1/1, ill 1/1

Németh Zsolt: – Remekül küzdött ma a csapat, közel álltunk a bravúrhoz.

Dr. Sike József: – Nagyon nehéz itt játszani, motivált, agresszív volt az Újpest, nekünk a küzdelem maradt. Nem játszottunk jól, mert elől nem voltunk pontosak, és ma alulmúltuk magunkat védekezésben is. Hullámvölgyek mindig vannak, de a szívünknek hála gyengébb játékkal is tudtunk nyerni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!