Helyi sport

2016.04.23. 11:24

MVLC: Pozitívba fordítanák mérlegüket a miskolciak

Miskolc - Az alsóházi rájátszásban szombaton 19 órától itthon a Debrecennel küzd a PannErgy-MVLC.

Miskolc - Az alsóházi rájátszásban szombaton 19 órától itthon a Debrecennel küzd a PannErgy-MVLC.

Az élvonalbeli miskolci pólócsapat az elmúlt hét végén magabiztos játékkal verte (16-7) az ÚVSE-Hunguest Hotels alakulatát a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában, a látottakkal elégedett lehetett dr. Sike József, a Pann­Ergy-MVLC trénere.

– Valóban, magáért beszélt az eredmény… – értett egyet a miskolciak szakvezetője. – Igyekeztünk mindenre felkészülni, arra is, ami korábban fordított pályaválasztás mellett Budapesten történt, a csapat maximálisan megértette, miről is van szó. Korán eldöntöttük a pontok sorsát, talán ekkora különbség nincs köztünk és köztük, de negyedenként egy gól a javunkra bizonyosan. Kilencven százalékban visszakaptam azt a vízben, amit előtte megbeszéltünk, nem volt semmilyen vadhajtás, értem ezalatt azt, hogy – szerencsére – elmaradtak az egyénieskedések, a kirívóan rossz megoldások.

Válogatott a vendégnél

Ma következik az alsóházi rájátszás utolsó találkozója, amelyre illik a rangadó jelző, tekintve, hogy jelenleg a vendég Debreceni VSE áll a 9., a házigazda borsodi gárda pedig a 10. helyen. Petkovicék március 28-án 9-8-ra hozták a hajdúsági találkozót, úgyhogy ez mindenképpen önbizalmat adhat nekik.

– Az egy hősies győzelem volt – hangsúlyozta dr. Sike József. – A kiállítási arány 14-6 volt a debreceniek javára, az akkori játékvezetői felfogás nem kedvezett nekünk, a mi védekezésünknek, viszont a játékosok óriási tartásról tettek tanúbizonyságot. Biztos vagyok benne, hogy saját uszodánkban ebben a mutatóban nem lesz ekkora különbség, és amennyiben ugyanolyan hőfokon égünk, mint akkor, olyan nagy probléma nem érhet bennünket. A DVSE ugyanakkor egy kiváló csapat, csak egy hajszálon múlt, hogy nem ők kerültek be az első nyolcba a Vasas helyett. Csalódottak még mindig, amit az alsóházban mutatnak, az nem az igazi arcuk. Azért azt ne felejtsük el, hogy kapusuk, Lévai Marci válogatott kerettag, Sergi Mora pedig Sergi Mora…

Mozgósított tartalékok

Az alsóházi küzdelemsorozat ezen a hét végén befejeződik, majd következnek a helyosztók. A PannErgy-MVLC még harcolhat a 9., ám rossz esetben a 11. helyért is (amennyiben nem nyer, viszont a Szentes győz Pécsen).

– Egy hete is elmondtam: a saját kezünkben van a sorsunk, és ennél nincs jobb helyzet – fogalmazott dr. Sike József. – A képlet egyszerű, amennyiben győzünk, elsők vagyunk, és jöhet az alsóházi döntő. A csapat jó hangulatban dolgozott a héten, láttam a játékosokon, hogy szeretnének minél jobb helyezést elérni, és ezért mozgósítják a tartalék energiáikat. Nincs kézlegyintés, hogy már nem számít… Igenis számít. Már túl vagyunk 21 bajnoki találkozón az évadban, nyertünk 10-szer, kikaptunk ugyanennyiszer, 1-szer született döntetlen. Lehetőségünk van még ezt a mérleget pozitívba billenteni és majd úgy lezárni a 2015/2016-os sorozatot, hogy OB I-be feljutó társaság első évében még sosem hozott olyan számokat, mint Miskolc város reprezentánsa a történelmi első szezonjában.

- ÉM-MI -


A tények: az állás a 9–16. helyért

1. Debreceni VSE 7 3 2 2 71-63 33

2. PannErgy-MVLC 7 5 – 2 81-62 31

3. Valdor Szentes 7 5 1 1 72-67 30

4. Kaposvári VK 8 5 2 1 84-71 24

5. PVSK-Mecsek Füszért 7 3 1 3 65-61 19

6. UVSE-Hunguest Hotels 8 2 2 4 75-83 17

7. EBP Tatabánya 7 – 3 4 51-67 6

8. KSI SE 7 – 1 6 56-81 4

A csapatok magukkal hozták az alapszakaszban elért pontjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!