Helyi sport

2016.04.24. 14:54

MEAFC: kettős győzelemmel mentek tovább

Miskolc - A sérülésekkel sújtott MEAFC ellen kettős győzelemmel jutott tovább a fővárosi gárda.

Miskolc - A sérülésekkel sújtott MEAFC ellen kettős győzelemmel jutott tovább a fővárosi gárda.

Sem a friss gipszcsizmás Kiss Balázs, sem pedig a sérüléséből továbbra is gyógyuló Drahos Gábor nem utazott el a budapesti visszavágóra, így a miskolci csapat egy magasabb, de kényszerűbb szerkezettel készült a TF-Budapest elleni második mérkőzésre.

Szojka és Endrész kosarai jelezték, hogy támadásban akár működhetne is a magasság, azonban a mezőnyemberek elleni védekezésnél ugyanez most kicsit akadozott. Mivel a vártnál ismét jobban megengedett agresszív védekezés és a szimplán eladott labdák többször is nehéz helyzetbe hozták a vendégeket, így könnyű kosarakkal meglépett a hazai csapat (29-18).

Hiába forgatta csapatát, a félidőig sem sokban változott a MEAFC játékának a képe, így pár könnyű triplával továbbra is maradt a stabil fővárosi távolság (47-31).

A harmadik negyedben a játékon kívül újabb érdekességek is borzolták a kedélyeket. Egy gyanúsan szabálytalan labdavezetést követően előbb egy amolyan „könyvízű”, majd egy megfejthetetlen okból kiosztott technikai hiba is landolt nagy hirtelenségben a vendégeknél. Jegyezzük meg gyorsan és reálisan, hogy valószínűleg ettől függetlenül is húsz fölé kúszott volna a negyed végére a differencia (70-45).

Mivel a mérkőzés rég eldőlt, így a hazaiak kezdője a kispadról figyelte a záró negyed megmozdulásait. Hat perccel a vége előtt 77-52-es állásnál aztán vendég oldalon is „játszott az ifi”. Tehetséges, de ezen a szinten még tapasztalatlan fiataljaink komolyabb teher nélkül csaphattak össze a helyi cserékkel. A csörte nagyjából egált hozott, így a hazaiak megérdemelt kettős győzelemmel jutottak tovább (90-63).


NB I/B-s rájátszás a 9-16.helyért, Budapest

Tehetséges Fiatalok-Budapest-MEAFC 90-63

(29-18, 18-13, 23-14, 20-18)

Vezette: Gaál István, Józsa András, Gyurka Tamás.

TF-Budapest: Tóth (8/3), Szobi (14), Buzás (12), Beák (17/12), Kerkai (9). Csere: Franczva (13), Velenyák (6), Nyulasi (5), Major (4), Bihari (2), Karagity. Edző: Merim Mehmedovic.

MEAFC: Orosz (6), Szepesi (3), Tóth T. (1), Szojka (15), Endrész (14). Csere: Galló (12), Tóth G. (6/3), Fazekas (6), Orliczki, Koroknai. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, vezetőedző: Gratulálok ellenfelünknek, megérdemelten nyerték a párharcot. Sérültjeinket nem tudtuk megfelelően pótolni és fiataljaink is csak későn vették fel a meccs ritmusát. Megyünk tovább, két hét múlva Baja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!