Helyi sport

2015.10.04. 12:51

MVLC: A vezetőedző azt szeretné, ha jól "sülne el" a hazai bemutatkozás

Miskolc - Vasárnap 18.30-tól hazai találkozót vív a PannErgy-MVLC OB I-es férfi vízilabdacsapata.

Miskolc - Vasárnap 18.30-tól hazai találkozót vív a PannErgy-MVLC OB I-es férfi vízilabdacsapata.Az élvonalbeli pólóbajnokságban, az A csoport 2. fordulójának hétfői mérkőzésén az újonc miskolci alakulat meglepte a Kaposvárt idegenben, hiszen 8-7-re nyert Somogyban. A PannErgy-MVLC vezetőedzője, dr. Sike József előzetesen negyvenszázaléknyi esélyt adott együttesének a győzelemre.

– Nem lepett meg az, hogy nyertünk, tudtam, tudjuk, hogy ezek a mérkőzések, az úgymond középkategóriában, háromesélyesek – mondta lapunknak a szakember. – Az se lepett volna meg, ha kikapunk, a Szentes–Kaposvár–BVSC–Miskolc négyes összecsapásain bármilyen eredmény előfordulhat. A győzelemnek voltak alkotó­elemei, az első az, amit Szécsi Zoltán le is nyilatkozott, hogy „szétúsztuk”, lefordultuk őket. Volt két kiemelkedő teljesítmény, a kapuban Valics Bencéé, illetve Marko Petkovicé, de meg kell említeni azt is, hogy amíg mi hat emberelőnyből négyet váltottunk gólra, addig a Kaposvár nyolcból csak egyet. Ez azért önmagában beszédes, és dicséri a hátrányban való védekezésünket. Amikor valaki ilyen százalékban használja ki a fórt, akkor már nem vesztheti el a meccset.

A ló másik oldala

A szakvezetőnek elmondtuk azt is: bizonyára örül neki, hogy már a második körben megszerezte alakulata az első győzelmét, nem kellett rá várni sokat.

– Egy feljutó csapatnál minden egyes pont, minden egyes siker egy fantasztikus állomás – hangsúlyozta Sike József, hozzátéve: – A kaposvári mérkőzés után azt mondtam a csapatnak, ez a három pont önbizalmat kell hogy adjon nekik. De: nem szabad átesni a ló másik oldalára, nem szabad nagyképűnek lenni, mert abból jó nem fog kisülni.

A csapat vasárnap első OB I-es meccsét vívja hazai környezetben, s bizonyára mind a tréner, mind a játékosok egy emelkedettebb lelki állapotban vannak…

– Bemutatkozunk a közönségünknek, azt, hogy bárki is nagyon izgulna, egyelőre nem látom, mindenki teszi a dolgát – árulta el dr. Sike József. – Az ilyen alkalmaknak két kimenetele lehet: vagy feldob egy csapatot és óriási lökést ad, vagy begörcsölnek tőle a játékosok. Nagyon remélem, hogy az előbbi fog velünk történni. Nem kell nagy flikk-flakkokat elővenni, csak azt csináljuk jól, ami eddig is jól ment, ami pedig gyengébben, azt javítsuk.

Felmérték őket

A hétvégi riválist, BVSC-Wáberer Hungária-Zugló csapatát nem kell bemutatni a pólós közönségnek, Budapesten az egyik „nagy bástyája” a sportágnak, tavaly éppen a 9. helyen zárták az OB I-es küzdelemsorozatot.

– Tartozunk most annyival a közönségnek, hogy szívvel-lélekkel pólózzunk – nyilatkozta ehhez dr. Sike József. – Ki is lehet kapni, ha jobb az ellenfél, de mint már jeleztem, nincs nagy különbség a két csapat között, bármi lehet ezen a találkozón. A BVSC felmért bennünket, szereztek információkat rólunk, tudják, hogy tudunk úszni, ezért biztosan óvatosabbak lesznek a lövésekkel. Várhatóan lassítani fogják a játékot, nem fognak belemenni egy látványos úszóversenybe.

A PannErgy-MVLC keretében egy sérült van, a kapus Bendes Viktor, így vele nem számolhat a szakvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!