Helyi piac fejlesztése Gelejen

Gelej – Gelej önkormányzatának a „Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések Gelej községben” projektje támogatást nyert helyi piac fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP „Helyi gazdaságfejlesztés című felhívás keretében”.

A tervezett tevékenységek a helyi termékeket preferálják, fő célcsoportja pedig a helyi termelők köre. A tervezett árucsarnokba a környék 40 kilométeres körzetéből szállítanak majd be árukat és termékeket, ezen körzet jelentős hungarikumokkal, egyedi hazai termékek széles palettájával rendelkezik. A helyi termelők mezőgazdasági, kézműves-termékeinek piacra jutását biztosítja az árucsarnok és a környékbeli önkormányzatok szervezésében, és a helyi gazdasági programjaiban előállított, megtermelt élelmiszereket és termékeket is itt kívánják értékesíteni.

Az európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt célja a helyi piacok fejlesztése. A mezőgazdaságban megtermelt termékek értékesítését támogató infrastrukturális fejlesztések a helyi őstermelők és vállalkozók jövedelmezőségét segítik, munkahelyet teremtve a településen élő lakosság számára. A projekt beruházási helyszínén nem pénzügyi támogatásban részesülő vállalkozások száma 60, melyek a termelői piacokon értékesítési lehetőséget igénybe vevő vállalkozások. A beruházás közvetlenül legalább 42 munkahelyet fog teremteni.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

– ÉM –