Izgalmas hét jön

2024.05.15. 14:00

A Cannes-i filmfesztivál hat díjnyertes filmjét vetíti a miskolci művészmozi

A 2023. évi Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál díjnyertes alkotásaiból válogattak a filmkedvelők számára.

Egy képkocka a Tökéletes napok című filmből

Forrás: Cinemis

A tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon volt a premierje a kétszeres Arany Pálma díjas rendező, Ken Loach alkotásának, A mi kocsmánk-nak. A Tökéletes napok című film az ökumenikus zsűri díját, főszereplője a legjobb színésznek járó elismerést, a Hulló levelek a zsűri díját, a Szörnyeteg a legjobb forgatókönyv díját, az Elszáradt füvekről a legjobb női alakítás díját, a Szenvedély íze a legjobb rendezés díját nyerte el a 2023- as Cannes-i filmfesztiválon. 

a Szenvedély íze című film ajánlója
Forrás: CineMis

Mind a hat filmet láthatja a közönség május 16 és 22. között Miskolcon, a CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermekben.

A filmekről részletesebben:

2024. május 16-18. 16:00 - Béke Art Moziterem 

Szörnyeteg Kaibutsu feliratos japán thriller, 126 perc, 2023 (16 éven aluliak számára nem ajánlott) 

A nagy tó partján fekvő, békés japán kertvárosban nyugodt életet élnek az emberek – egy egyedülálló anya, aki szereti a fiát, egy tanárnő, aki törődik a diákjaival, és az ártatlan gyerekek. Amikor a kisfiú, Minato furcsán kezd viselkedni, az anyja érzi, hogy valami nincs rendben. Úgy sejti, hogy egy tanár lehet a felelős, ezért elmegy az iskolába, hogy kiderítse, mi történt. A történet az anya, a tanár és a gyerek szemszögéből is kibontakozik, és fokozatosan a felszínre kerül az igazság, amely a média figyelmét is felkelti. Egy viharos reggelen hirtelen eltűnnek a gyerekek… 

2024. május 16-18. 17:00 - Uránia Art Moziterem 

A mi kocsmánk The Old Oak feliratos angol-francia-belga film, 113 perc, 2023 (16 éven aluliak számára nem ajánlott) 

Az utolsó megmaradt kocsma, az Old Oak története, amely egy északkelet-angliai faluban található, ahol az emberek elhagyták e földet, mivel a bányákat bezárták. A házak olcsók és elérhetőek, így ideális helyszín a szíriai menekültek számára. 

2024. május 16., 18. 18:30 - Béke Art Moziterem 

Elszáradt füvekről Kuru Otlar Üstüne feliratos török-francia-német-svéd film, 197 perc, 2023 (12 éven aluliak számára nem ajánlott) 

Nuri Bilge Ceylan legújabb, Elszáradt füvekről című, festői szépségű filmjében a kiábrándult Samet (Deniz Celiloglu) isten háta mögötti falucskában tanít Kelet-Anatóliában, Törökország kurdok lakta részén. Abban reménykedik, hogy egyszer majd a ranglétrán feljebb jut, és Isztambulban kap állást. A férfi egyhangú élete a vonzó tanárnő megjelenésével, és az iskolában kirobbanó botránnyal fenekestül felfordul. Diákjaik a hatalmukkal való visszaéléssel vádolják meg őket. 

2024. május 19-22. 16:30 - Uránia Art Moziterem 

Tökéletes napok Perfect Days feliratos japán-német film, 123 perc, 2023 (12 éven aluliak számára nem ajánlott) 

Hirajama Tokióban dolgozik, munkája során mosdókat takarít. A férfi láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is. Váratlan találkozások sorozatán keresztül fokozatosan egyre több minden derül ki a múltjából. 

2024. május 19-22. 16:30 - Béke Art Moziterem 

Hulló levelek Kuolleet lehdet feliratos finn játékfilm, 86 perc, 2023 (12 éven aluliak számára nem ajánlott) 

A két magányos ember, Ansa és Holappa véletlenül találkoznak a helsinki éjszakában, és megpróbálják megtalálni életük első, utolsó és egyetlen szerelmét. A Helsinkiben forgatott szelíd tragikomédiát a Les feuilles mortes („Halott levelek”) című dal ihlette. 

2024. május 19-22. 19:00 - Béke Art Moziterem 

A szenvedély íze La passion de Dodin Bouffant magyarul beszélő francia történelmi romantikus film, 136 perc 2023 (12 éven aluliak számára nem ajánlott) 

A Pot-au-feu/ La passion de Dodin Bouffant című történelmi romantikus film a kiváló szakácsnő, Eugenie és munkaadója, a nagy gourmet hírében álló Dodin Bouffant szerelmét és kapcsolatát mutatja be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában