Anno

2024.01.27. 17:30

A Sziklában lett volna a helye a Legendák Csarnokának

Miről írt 20 éve az Észak-Magyarország? Miskolc közel állt hozzá, hogy itt legyen a Legendák Csarnoka, emléket állítva ezzel a magyar rock nagyságainak – derült ki a megyei napilapból.

Boon.hu

Fedor Vilmos ötletgazda

Fotó: Ádám János

Esély van arra, hogy másfél év múlva megnyissa kapuit a magyar rockzene kiemelkedő egyéniségeinek emléket állító bemutatóhely, a Legendák Csarnoka. A rockmúzeumnak a lillafüredi „Szikla” egykori objektuma adna otthont – írta 2004. január 27-én az Észak-Magyarország, emlékeztetve: akkor volt két éve, hogy felvetődött az ötlet: meg kellene emlékezni az első magyar rockfesztiválról, amelyet 1973-ban tartottak Miskolcon. A lap idézte Fedor Vilmost, Miskolc alpolgármesterét, miszerint érlelődött az elképzelés, hogy össze kellene gyűjteni e műfaj magyar relikviáit, és a szervezés közben derült ki: hasonló terveket dédelget Bródy János és az omegás Benkő László is. Velük hármasban ült le a politikus, egyeztetni. Így született meg a konkrét ötlet, a Legendák Csarnoka. Az elképzeléssel Hiller Istvánhoz, a nemzeti kulturális örökség miniszteréhez fordultak, aki rövid gondolkodás után támogatásáról biztosította a tervet, és ezt nyilvánosan be is jelentette. A stílusosnak számító helyszín – az angol rock kifejezés ugyanis magyarul sziklát jelent –, a volt lillafüredi honvédségi ingatlan megszerzéséről már régóta tárgyalásokat folytatnak a kormány illetékeseivel – derült ki az olvasók számára a húsz évvel ezelőtti tudósításból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában