Kiállítás

2023.09.26. 19:32

Kutyákra hangolt az Ifiház Miskolcon

Megannyi kutya portréját láthatjuk keddtől az Ifjúsági ház galériáján, ahol Tóth Zsuzsa fotográfus képeiből nyílt tárlat.

Fotó: Ádám János

Tóth Zsuzsa fotográfust Fekete Zoltán fotóművész méltatta, a kiállítást is ő nyitotta meg.„Ez egy korlenyomat, a fotós ilyenkor azt mondja, hogy »itt tartok«. Örömmel látom, hogy ilyen sokan vagyunk itt, ezt azt jelenti, hogy őt is megtiszteljük örömében. Van, aki Nyíregyházáról érkezett közénk. A kutyás és macskás, telefonnal készült képek tömkelege árasztotta el az internetet, de az nem művészet. Zsuzsa diákom volt, kitartásának köszönhetően három év alatt jutott el ide” – sorolta Fekete Zoltán.

Több mint negyven kutya portréja díszíti az Ifiház emeletének falait. Tóth Zsuzsa elmondta, teljesen meghatódott, hogy ilyen sokan eljöttek, már nyár óta készült a tárlatra. „A fényképezés számomra nem a pillanat rögzítéséről, inkább annak létrehozásáról szól. Nem az adott helyzetet szeretném dokumentálni, hanem úgy rendezem a körülményeket, hogy létrejöhessen a fejemben megszületett kép. Ezt befolyásolja a kutya egyénisége, habitusa, külleme és a gazdival való kapcsolata. A fotózás hobbinak indult az életemben, de már a fotográfus-képzés elején kiderült számomra, hogy hivatás lesz belőle. Nagy energiákat mozgósít bennem a vágy, hogy szép képeket alkossak a kutyaszerető gazdik örömére. A portréfotózás már a kezdetektől rabul ejtett. Mivel természetes közegem a hűséges négylábúak társasága – kutyakozmetikusként dolgozom hosszú évek óta –, így egyértelmű, hogy nem maradhatnak ki ők sem a fotóalanyok közül. A nyugalmat, harmóniát, eleganciát és a gazdikhoz való kötődést szeretem megmutatni a fényképeken. A stúdiófotók mellett sok képet készítek a kutyákról a szabadban is, mert ez a természetes hely számukra, ahol a legjobban megmutatják valódi énjüket. Nem elég a kutyát szeretni, érteni is kell” – vallja Tóth Zsuzsa.
A tárlat október 20-ig látogatható hétköznapokon 9 és 18 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában