Újabb díj

2023.07.04. 10:30

A miskolci CineFest nagydíjas film nyert a lengyel filmfesztiválon is

Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című alkotása a zsűri különdíját nyerte el Lengyelországban, a hétvégén véget ért lagówi nemzetközi filmfesztiválon - közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn az MTI-vel.

Jelenet a filmből. Román Katalin,, a főszereplő is rangos díjakat nyert alakításával

Forrás: Cine-Mis

A nyílt örökbefogadásról szóló filmet számos fesztiváldíjjal ismerték el világszerte, és még látható a magyarországi mozikban - emlékeztetnek a közleményben. Mint írják, a Lagów üdülővárosában évente megrendezett filmes találkozót 1969-ben hozták létre a lengyel filmkészítők, majd 1990-ben kibővítették a fesztivál válogatását, így Lengyelország legrégebbi nemzetközi mozgóképes találkozója lett.

Az alkotás a szarajevói filmfesztivál versenyprogramjában debütált tavaly nyáron, majd világszerte számos fesztiválon szerepelt sikerrel: a franciaországi Arras-ban a legjobb rendezés és a legjobb ifjúsági film díjával ismerték el, a történet főhősét alakító Román Katalin pedig a törökországi Boszporusz Filmfesztiválon - élete első főszerepével - elnyerte a legjobb színésznő díját.  Az alkotás nagydíjat nyert a miskolci CineFesten, a Tallinn Black Nights fesztiválon a Just Film versenyszekció nagydíjával tüntették ki, majd elnyerte a legjobb film és a legjobb női főszereplő díját a Magyar Filmkritikusoktól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában