Ezt a könyvet érdemes elolvasni!

2023.01.20. 19:00

A miskolci Avas - ahogyan mi szeretjük

Kötetbemutatót tartottak pénteken: a kiadvány tudományos igényességgel foglalkozik az Avas városrész történetével.

ÉM

Barta Gábor

Fotó: Bujdos Tibor

A miskolci Avas - ahogyan mi szeretjük című kötet bemutatóját tartották Miskolcon péntek délután az Aranykorona Történelmi Étterem-Hotel és Látványpinceben. A könyv a Miskolciak az Avasért Alapítvány felkérésére készült, a Herman Ottó Múzeum együttműködő partnerként vett részt a megírásban és a szerkesztésben. A kötetben szereplő tizenöt tanulmányt kettő kivételével a múzeum korábbi és jelenlegi munkatársai jegyzik. 

„A kiadvány tudományos igényességgel foglalkozik az Avas városrész kultúráját, művészetét, technikáját és embert formáló szerepével a középkortól a napjainkig” – mondta el portálunknak Barta Gábor, a Miskolciak az Avasért Alapítvány kuratóriumának tagja. Hozzátette: ez a kötet most a legfrissebb értekezéseket tartalmazza nagyon neves szerzőktől, akiknek már korábban is jelentek meg hasonló tanulmányaik a témában. 

„A kötet másik érdekessége, hogy nagyon gazdag ismeretanyagot tár az olvasó elé, színesen és könnyen érthetően” – hangsúlyozta a Barta Gábor. Rámutatott: az Avas formálta Miskolc kultúráját és vallási életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában