Ez igen! Gratulálunk!

2023.01.13. 10:30

A magyar jazzélet legjobbjai közé választották Tálas Áront

Négy kategóriában is az első háromban.

ÉM

Tálas Áron

Fotó: MÚ

A mezőkövesdi zeneiskola egykori diákja lett az év jazzbillentyűse 2022-ben, emellett másik három kategóriában is bekerült az első három helyezett közé. 

Az elmúlt év végén immár hagyományosan meghirdette a jazz.hu oldal az olvasói között Az Év Jazz-zenésze közönségszavazását, illetve ezzel egy időben a jazzma.hu szerkesztőségi, szakmai voksolását is megtartották, amelyre több mint négyezer szavazat érkezett be.

Tálas Áront, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola egykori növendékét 2022-ben az év jazzbillentyűsének választották. Emellett az év jazz-zongoristája kategóriában második helyet ért el, a Blue Enough (szerzői kiadás) albumával is a rangos ­második pozíciót szerezte meg a jazzalbumok kategóriájában. 

Több dobogós helyezés 

– Köszönöm szépen mindenkinek a sok-sok szavazatot, amellyel a jazz.hu közönségszavazásán engem választottatok az év jazzbillentyűse kategória legjobbjának, az év jazz-zongoristája kategóriában pedig a másodiknak. Ami talán a legnagyobb öröm számomra, hogy a Blue ­Enough című lemezem is második helyet ért el – mondta el a közösségi oldalára feltöltött videójában Tálas Áron. 

Tálas Áron tagja, zongoristája a Borbély Műhely zenekarnak, amely szintén jól szerepelt a közönségszavazáson, hiszen a dobogó második fokán végzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában