Nemzetközi kortárstánc fesztivál

2022.04.06. 14:30

Soha nincs későn – ezzel az üzenettel nyílik a Horizont

Ötödik alkalommal rendezik meg Miskolcon a nemzetközi kortárstánc fesztivált.

Ez a Miskolci Nemzeti Színház és a Miskolci Balett saját fejlesztésű fesztiválja. Idén április 19-e és 23-a között kínál a hazai és külföldi táncélet fontos alkotóira és produkcióra fókuszáló programot. Olyan előadásokat is, amelyeket még nem láthatott magyarországi közönség. Erre Kozma Attila, a Miskolci Balett alapítója és a fesztivál művészeti vezetője hívta fel a sajtó munkatársainak figyelmét a teátrum szerdai tájékoztatóján. 

A Miskolci Balett – hagyományaihoz híven – saját előadással készül a Horizontra. Ezúttal a szabadúszó portugál koreográfus, Hugo Viera dolgozik velük. A Jobb későn, mint soha egyben az első magyarországi bemutatkozása. Elárulta: a most születő előadás üzenete, hogy soha nincs késő megtenni a helyes lépést afelé, hogy boldogok legyünk. Engedett a késztetésnek, hogy a Miskolci Balett-tel közös előadásuk a vasárnapi választás során előállt helyzetre is reagáljon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában