Könyv

2021.12.09. 16:00

A halálból visszatértek élményei

Előző életek című interjúkötetét mutatta be R. Kárpáti Péter színész Miskolcon.

DA

A halálközeli élményekről szóló beszámolók összegyűjtésével foglalkozik szabadidejében R. Kárpáti Péter színész, műsorvezető, a Barátok közt televíziós sorozat sztárja. 

 

A negyedik Előző életek című interjúkötetben, amely prof. dr. Papp Lajos szívsebész előszavával indul, egy új téma is előkerül, a reinkarnációval kapcsolatos élmények. 

A könyvet a szerző legutóbb a miskolci A Művész étteremben mutatta be barátainak a napokban. Ezekben a járványos időkben a kötet talán segít feldolgozni a gyászt, és árnyalja a halállal kapcsolatos képünket – hangzott el a többi között a bemutatóban.

 

Nem lehet véletlen 

 

– Az életben különböző temperamentummal és gondolkodásmóddal rendelkezünk, de a klinikai halál állapotában átélt élmények világnézettől függetlenül nagyon hasonlóak, amelyeket a visszatérők egynegyede képes felidézni. Bár személyes kötődésem nincs a témához, de elkezdett érdekelni, annak ellenére, hogy szkeptikus voltam – árulta el R. Kárpáti Péter. – Az élmények összegyűjtésére vállalkoztam, de magyarázni nem szeretném őket. A megszülető interjúköteteket egy nyolcrészes dokumentumfilm-sorozat előzte meg, amelyben néhányan arccal, mások csak a hangjukkal vállalták a saját történetüket. Ahogy beszéltem átélőkkel, és hallgattam családi legendáriumokból visszaemlékezéseket, érdekes módon nemcsak az élet végén vagy a klinikai halál állapotában tapasztaltak különös dolgokat az emberek. Kiderült, hogy az élet elején is vannak ilyenek, amelyeket gyerekek mesélnek el. Dr. Ian Stevenson pszichiáter kutatásaiból derült ki, a kicsik néha olyan valós információknak jutnak a birtokába elhunyt személyekről, hogy az tudományosan nehezen megmagyarázható. Például olvasható benne egy olyan beszámoló, amikor egy gyermek beszélget az ő születése előtt meghalt nagymamájának a szellemével. Aztán amikor megkérik, hogy rajzolja le a hölgy kedvenc brosstűjét is, amit ő elvileg nem ismer, a képen tökéletesen ábrázolta – idézte fel R. Kárpáti Péter a bemutató alkalmával.

 

(A borítóképen: R. Kárpáti Péter a halálközeli élmények témájával is foglalkozik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában