Miskolci Nemzeti Színház

2021.09.17. 14:45

A Mágnás Miskával kezdi a szezonját a teátrum

Bujdos Attila

Fotó: Vajda János

Az évad első bemutató előadását élvezheti a közönség ma este 7 órától a Miskolci Nemzeti Színházban. A társulat a nagyszínpadon mutatja be a Mágnás Miska című operettet, Székely Kriszta rendezésében.

Szirmai Albert – Bakonyi Károly – Gábor Andor műve a Keleti Márton által filmre vitt változatban vált hallatlanul népszerűvé Magyarországon. Az 1949-es bemutató óta tízmillióan látták. Az operett más filmes alkotókat is megihletett: az első – néma – filmet Korda Sándor készítette belőle. Az operett nemzeti karakterünknek kedves témával foglalkozik: a gátlástalan elit kifigurázásával – hívja fel a figyelmet saját változatát ajánlva a Miskolci Nemzeti.

Az előadásban Miskát Lajos András, illetve Rózsa Krisztián játssza, Marcsa szerepében Czakó Julianna és Varga Andrea látható. Harsányi Attila, Szőcs Artur, Bordás Barbara, Eperjesi Erika, Kincses Károly, Máhr Ági, Seres Ildikó, Bodoky Márk, Fandl Ferenc, Szegedi Dezső, Salat Lehel, Kokics Péter játékát is élvezhetjük, s bemutatkoznak a színház új tagjai: Börcsök Olivér és Béres Bence is.

(A borítóképen: Máhr Ági a Mágnás Miska egyik jelenetében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában