Múzeumok éjszakája

2021.07.01. 12:00

Zene, irodalom és minden más

Színes programokkal várták az érdeklődőket Cigándon a Múzeumok Éjszakája rendezvényen.

Fotó: Némethy András

A kulturális programot László Attila, a Csillag születik tehetségkutató verseny harmadik évadának győztese nyitotta meg, aki örökzöld slágerekkel kedveskedett a rendezvényre kilátogatóknak.

A zenei koncert után az irodalomé lett a főszerep. Az „Így írtok Ti!” címet viselő, hatodik alkalommal meghirdetett író-költő pályázat eredményeit hirdették ki, melyen a következő sorrend született: 18–65 év között az év szerzője Lovass Adél, második helyezett Bódisz Attila, harmadik helyezett Guti Csaba. Különdíj: Gyüre Ferencné, Molcsányi Ildikó és Szarka Norbert. 65 év felett az év szerzője Szűcs Ilona, második helyezett Lévai Béla, harmadik helyezett Gúr István. Az eredményhirdetésen közreműködöttek a Nagy Tóbiás Katalin által vezetett TK Műhely színjátszókör tagjai, Paládi Petra, a Széptan Alapfokú Iskola növendéke és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Cigándi Tagintézményének interperszonális tehetséggondozó csoportja.

A folytatásban is az irodalom maradt előtérben, Dóczi Henrietta zenés összeállítását hallhatták az érdeklődők.

„Így volt, nem mese volt…” – elnevezéssel Kováts Judit Artisjus-díjas író mesélt Megtagadva, Elszakítva, Hazátlanok címmel megjelent könyveiről.

A hagyományos Szent Iván-éji tűzugrás az időjárás ­rosszra fordulása miatt ugyan elmaradt, de a Bodrogközi Múzeumporta mécsesekből kirakott logója is szép látványt nyújtott az intézmény udvarán.

Mindezek mellett a kísérőprogramban kézműves-foglalkozás, gasztronómiai bemutató, ingyenes tárlatvezetés, népi játszóház, arcfestés szerepelt. A Sárospataki Utánpótlás Sportiskola szervezésében pedig számos sportjáték várta a Múzeumportára érkezőket.

(A Múzeumportát is bejárhatták az érdeklődők)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában