Miskolci Szimfonikus Zenekar

2021.06.18. 18:30

Szerelmes asszonyok dalai

Könnyed, nyáresti hangversennyel zárja a zenei évadot a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Hegyi Erika

20200625 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A jégpályán tartott tegnap este koncertet a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A hagyományoknak megfelelően a Promenád koncerttel búcsúzik az idei, cseppet sem szokványos zenei évadtól a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Június 30-án várják a közönséget a Miskolc Városi Szabadidőközpont 2-es számú jégpályájának területére. A délután 5 órakor kezdődő koncertre már el­fogytak a jegyek, de este 7 órakor megismétlik az előadást. Különleges produkcióról van szó, hiszen ezen a Prome­nádon az operairodalom szerelmes asszonyai énekelnek közkedvelt operarészleteket. A fellépők: Bakonyi Anikó, Schöck Atala, Váradi Zita és mellettük egy szerelmes férfi, Kovács István. A művészek a „Köszönjük, Magyarország!” program keretében érkeznek Miskolcra.

A szimfonikusok önálló darabokat is játszanak, ezek a megszokott, könnyed, népszerű, nyáresti melódiák lesznek.

Handa Eszter, az együttes kommunikációs menedzsere az Északnak elmondta, bár a koncert helyszínére összesen 900 ember fér be, de nem merték telt házzal meghirdetni a programot, ezért egyszerre csak 450-en lesznek a közönség soraiban. Így a hallgatóság szellősen ülhet, és mivel szabadtéri előadásról van szó, a védettségi igazolvány felmutatása sem szükséges.

Olasz turné

– A Promenád hangversenyekre óriási az érdeklődés, látszik, hogy az emberek a zárás hosszú hónapjai alatt kiéheztek a zenére. Bár az évadzáró koncertek minden évben kedveltek. Nemcsak azért, mert ilyenkor népszerű muzsika csendül fel, hanem azért is, mert jelképes, 500 forintos áron lehet jegyet vásárolni. Így azok is eljönnek, akik bár szeretik a szimfonikus muzsikát, de a bérletes koncerteken nem tudnak ott lenni vagy az anyagiak, vagy a program miatt. A Promenád az a koncert, ahol a 10 éves gyerektől a 90 éves nagypapáig minden korosztály képviselteti magát – fogalmazott Handa Eszter.

Az emberek a zárás hosszú hónapjai alatt kiéheztek a zenére

Handa Eszter

Elmondta azt is, hogy az együttes meghívást kapott egy olaszországi turnéra. Július végén utaznak, és 5 nap alatt 5 koncertet adnak. De a június még pörgős lesz. Június 19-én, szombaton játszanak a szlovákiai Borsiban, ahol a Rákóczi-kastély felújított épültét adja át Zuzana Čaputová szlovák és Áder János magyar köztársasági elnök. Június 21-én Budapesten vendégszerepelnek Sándor László zeneszerzés-DLA-koncertjén, ahol a szerző két művét adják elő Antal Mátyás vezényletével.

Június 25-én ismét Miskolcon tapsolhatunk a Miskolci Szimfonikus Zenekarnak. A március 23-án elmaradt Tűzvarázs bérletes előadásukat pótolják. A koncert este 7 órakor kezdődik a Művészetek Házában. Wagner és Bruch művei csendülnek majd fel. A szólisták Soo Eun Lee (hegedű) és Dirk Hegemann (brácsa) lesznek. Az est karnagya Antal Mátyás.

Egy kis nyári szünet után augusztus közepén indul az új zenei évad.

(A borítóképen: A Miskolci Szimfonikusok a tavalyi Promenádon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában