Múzeumok Éjszakája

2021.06.22. 09:00

Elbúcsúztatják a Képtár kiállítását is

Két év után ismét lesz Múzeumok Éjszakája a Herman Ottó Múzeumban: június 26-án az állandó kiállítások mellett számos érdekes tárlatvezetést és családi programot kínálnak ezen a különleges napon délután 3-tól éjfélig.

Az idei Múzeumok Éjszakája miskolci szlogenje: Fordulópont, ami arra kíván emlékeztetni, hogy a járványhelyzet alapjaiban változtatta meg a mindennapi életünket. Eljött azonban az újranyitás ideje, ami új lehetőséget teremt a kulturális intézmények számára. A Herman Ottó Múzeum kiállítóhelyei ezzel a várakozással nyitják meg kapuikat a Múzeumok Éjszakáján, szombaton délután 3-kor – fejtette ki Szoják Péter, a múzeum igazgatója a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón hétfőn a Miskolci Galériában.

Összefoglalójában elmondta: a várható érdeklődésre, valamint a látogatók biztonságára tekintettel a rendezvények és tárlatok korlátozott létszámban látogathatók – a Képtárban egyszerre 20-25, a Pannon-tenger Múzeum kiállítóhelyen 60 fő lehet bent egy időben –, de a biztos bejutás érdekében lehetőség van előzetes regisztrációra június 25-én éjfélig.

A Múzeumok Éjszakáján az állandó tárlatok mellett új időszakos kiállítások is nyílnak, a gyermekeket pedig múzeum- és művészetpedagógiai programok várják már kora délutántól. Az eseményekről részletes leírásokat és kezdési időpontokat a muzej.hu weboldalon olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában