Jubileumi koncert

2021.05.27. 15:30

Szulák Andrea lesz a Reményi kamarazenekar sztárvendége

A 40 éves kamarazenekar nyáresti, online koncerttel lepi meg a közönséget.

Hegyi Erika

Fotó: Bíró Szabolcs

Igazi szuperprodukcióval készül a Reményi Ede Kamarazenekar. Május 29-én este 7 órakor a Miskolc Dixieland Banddel muzsikálnak közösen, a sztárvendég Szulák Andrea lesz. Az Online Üdítő címet viselő koncert, mint a neve is sejteti, online lesz hallható és látható, azonban kellemes, üdítő percekkel örvendezteti majd meg a közönséget.

Ifjú tehetségek

A kamarazenekar az idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját, tudtuk meg Kaulics-Nagy Zsófiától, az együttes alapító tagjától. A jubileum alkalmából sok-sok élő koncerttel szerettek volna kedveskedni, de a járvány közbeszólt. A májusi koncertjükre azonban lelkesen készülnek. A Miskolc Dixieland Bandhez régi barátság fűzi őket, annak pedig különösen örülnek, hogy ezúttal egy sztárvendéggel muzsikálhatnak együtt.

Szintén a jubileumi program része volt márciusban a Megyénk ,,Virtuózai” elnevezésű tehetségkutató programjuk. A korábbi években Miskolc legtehetségesebb, valamilyen hangszeren tanuló gyermekeit, fiataljait keresték, azonban a születésnap alkalmából kibővítették a kört az egész megyére.

– Az ötlet öt évvel ezelőtt született a televíziós, komolyzenei tehetségkutató nyomán. A zenekar tagjai szerették volna, ha a Miskolcon élő tehetségek bemutatkozási lehetőséget kapnak, méghozzá úgy, hogy zenekari kísérettel játszhatnak a közönség előtt. A járvány miatt már tavaly is rendhagyóan tudtuk megrendezni a zárókoncertet, és az idén sem volt ez másképp. A produkciókat a Művészetek Házában vettük fel, és nagyon jól sikerült. Ismét szenzációs kis szólistákat ismerhettünk meg. Tehetségüket mutatja, hogy összesen két próba után már élesben ment a felvétel. Számunkra is óriási élmény volt, de az ifjú muzsikusok is nagyon élvezték, hiszen zenekari kísérettel játszani számukra ritka lehetőség – tette hozzá Zsófia.

Mint mondta, a válogató kétfordulós volt. Első körben videófelvételt küldtek be a jelentkező gyerekek. A legügyesebb kis zenészeket a zenekar tagjai élőben hallgatták meg.

Most azonban már itt az Online Üdítő! A részletei a Reményi Ede Kamarazenekar közösségi oldalán találhatók.

(A borítóképen: Üdítő zenével örvendeztetik meg a közönségüket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában