Miskolci Szimfonikus Zenekar

2020.11.08. 15:30

Kvízjátékban a legjobbak lettek

Játék és zene, a Miskolci Szimfonikus Zenekar kisorsolta az idei ifjúsági kvízjáték nyerteseit.

Hegyi Erika

20200928 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertje.

Forrás: Ádám János

Fotó: Ádám János

Ebben az évadban is sikerrel zárult a miskolci szimfonikusok online kvízjátéka, aminek keretében az általános és középiskolások adhattak számot az ifjúsági hangversenyeken szerzett tudásukról. Hárman közülük értékes ajándékokkal gazdagodtak. Minden eddiginél magasabb számban érkeztek megfejtések a Miskolci Szimfonikus Zenekar által indított ifjúsági kvízjátékra. Közel 200 diák töltötte ki a totót.

A legügyesebbek közül három szerencsés játékos egy okostelefon, egy Bluetooth-hangszóró és egy Bluetooth-fejhallgató boldog tulajdonosa lesz. A 2019/2020-as évadban A népzene kertjében címmel szervezték az ifjúsági koncerteket, így ehhez kapcsolódott a totó témája is.

Zenei narráció

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. már több évtizede szervezi meg ifjúsági koncertsorozatát Miskolcon és térségében. Az elmúlt évadban egy turnusban, ősszel találkozhattak az iskolások a nekik szóló sorozattal. A hangversenyek mindig az ifjúság számára izgalmas és érdekes témára épülnek, ezeken a koncerteken közismert, népszerű darabok csendülnek föl. Az ifjúsági koncertsorozat által a Miskolci Szimfonikus Zenekar elviszi a városi és vidéki intézmények diákjai számára a komolyzene egy szeletét. A fiatalok a muzsika mellett ismeretterjesztő zenei narrációt is hallhatnak, amelyet vetítés is kísér.

Díjátadó

Ennek kapcsán álmodta meg a zenekar, hogy egy kis játékkal színesíti az ifjúsági sorozatot. A hangversenyeken látott és hallott információkból minden évadban összeállítanak egy 13+1 kérdéses kvízt, amelyet a zenekar hivatalos weboldalán, az oldalon tölthetnek ki a fiatalok. A legügyesebbek értékes nyereményekben részesülnek. Mivel ősszel a Covid-helyzet miatt elmarad az ifjúsági sorozat, így a tervek szerint a zenekar november 11-ei Hang-ár koncertjének elején, este 6 órakor adja át a kvízjáték nyerteseinek az ajándékokat a Művészetek Házában.

A zenekar idén se szeretné kvíz nélkül hagyni a fiatalokat. Ezúttal azonban más tematikájú totó várható, mint korábban, amelynek indulásáról az oldalon kapnak majd tájékoztatást a diákok.

A nyertesek

1. Göndi-Nagy Szilárd (Lévay József Református Gimnázium)

2. Margóczi Hunor Attila (Hámori Waldorf Iskola)

3. Török Rita (Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola)

(A borítóképen: A Miskolci Szimfonikus Zenekar egy korábbi koncertjén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában