egész héten nyitva

2020.08.05. 08:00

Újra nyitva a pácini Mágócsy-kastély

Megsínylette a koronavírus-járványt a kastélymúzeum tavaszi látogatottsága.

Forrás: ÉM

A zempléni település turisztikai koronaékszerének számító, XVI. századi reneszánsz kastélyremekmű tavaly mintegy tizenötezer látogatót fogadhatott, s a június végi újranyitás után remélhető, hogy az idén a Bodrogközbe érkező múzeumbarátok és turisták is felfedezik maguknak az egykori pompáját visszanyert kastélyt, melynek állandó kiállítása bemutatja az épület egykori lakóinak életmódját, a reneszánsz társadalmat, az akkor élt arisztokrácia udvartartását. A digitális alkalmazások háromdimenziós rajzokban ismertetik a kastély történetét, a nemesi családok gyermekeinek oktatását, de a kastélymúzeum különleges élményt kínál a reneszánsz viseletet és zenét bemutató alkalmazások révén is. Miként romantikus hangulatot kínál a kastélyt övező húszhektáros parkerdő, a Bárókert is.

A pácini kastélymúzeum munkatársai vállalták, hogy a hagyományos hétfői múzeumi szünnaptól a nyári idegenforgalmi szezonban eltekintenek, így a hét minden napján várják a csoportos és az egyéni látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában