múzeumok

2020.04.04. 12:30

Megnézheti most, nem baj, hogy zárva tartanak

A fotelből sem kell felállnia annak, aki szomjazik a kultúrára.

Apagyi Beáta

Inside view of the Guggenheim Museum in New York City October 21, 2019 as they are commemorating today's 60th Anniversary of the Solomon R. Guggenheim Museum's Frank Lloyd Wright designed building. - On October 21, 1959, ten years after the death of Solomon Guggenheim and six months after the death of Frank Lloyd Wright, the Museum first opened its doors to large crowds. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

A kulturális programot ígérő intézmények zárva­tartásuk mellett igyekeznek megtalálni a kiskapukat, hogy a művészetet eljuttassák azok szerelmeseihez.

Virtuális látogatás

A Google Arts & Culture csapata világszerte 2500 galériával és múzeummal együttműködve teszi számunkra lehetővé a virtuális látogatást.

Hazánkban többek között a Magyar Nemzeti Múzeum biztosít online betekintési lehetőséget az érdeklődők számára.

Kalandozhatunk az egyes kiállítások főbb tárgyai között, elolvashatjuk a leírásokat, sőt mi több, ezekhez hamarosan tananyagot is készítenek, amellyel színesíthetik az oktatást az egyéni élményszerzés mellett.

A Nemzeti Galéria gyűjteményének egy részét szintén az Art Project keretei között digitalizálták.

Ezek mellett a Mezőgazdasági Múzeum, a Történeti Múzeum és az Iparművészeti Múzeum tárja ki kapuit a kanapén ülők előtt.

A nemzetközi felhozatal sem okozhat csalódást. Akinek szívéhez közelebb áll Monet, Rembrandt vagy Vermeer, az internet segítségével gyönyörködhet festményeikben, lesheti meg az Istár-kaput vagy túrázhat posztmodern és impresszionista alkotások között.


Népszerű múzeumok, online:

(A borítóképen: A világhírű Guggenheim, New Yorkban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában