Kazincbarcika

2019.12.13. 19:30

Pápai áldással dolgoznak tovább

Maga Ferenc pápa áldotta meg a barcikai művészeti csoport alkotását is.

Hazánk vatikáni nagykövetségén látható január 12-éig a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének Szárnyasoltár – Jézus születése Betlehemben című tűgobelinje. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a művészeti csoport alkotását a 100 jászol című nemzetközi kiállításra hívták meg, melyet december 7-én nyitottak meg.

A kiállításon összesen 130 Betlehem látható, melyek közül 18 érkezett Magyarországról. A gobelinöltögetők vezetője lapunknak elmondta, a Magyar Kézművességért Alapítvány által javasolt munkák a Vatikánban újabb válogatáson estek át, ezért is megtiszteltetés számukra, hogy az ő alkotásukat méltónak találták arra, hogy kiállítsák.

– Nagy büszkeséggel álltunk és nézelődtünk a magyar kézművesek remekeinek kiállítóterén, ahol rengeteg volt az érdeklődő. Az igazi meglepetés viszont az volt, mikor váratlanul megjelent a pápa hófehér alakja – emlékezett vissza Kissné Király Piroska.

Ferenc pápát Rino Fisichella érsek fogadta – folytatta –, majd körbevezette a kiállított jászlak között, ahol a katolikus egyházfő elbeszélgetett az alkotókkal. „Feledhetetlen élmény volt, hogy láthattuk közvetlen közelről a pápát, és örök emlékül egy-egy féldrágakőből készült olvasót kaptunk tőle. A pápa végül imát mondott és áldást adott a magyar delegációra, a magyar kiállítókra.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában