Színházi ajánló

2019.11.23. 18:00

Vonósnégyesnek álcázott bűnbanda kiadó lakást keres

Igazi feketekomédia várja a nézőket Miskolcon.

Premier a Kamaraszínházban

Fotó: Bujdos Tibor

Mrs. Wilberforce-hoz, a külvárosi idős asszonyhoz új bérlő költözik. Ám a Marcus professzorként bemutatkozó férfi valójában betörő, aki bandájával együtt most készül egy pénzszállító autót kirabolni… A Betörő az albérlőm című, fekete humorban bővelkedő komédiát mutatta be november 22-én a Miskolci Nemzeti Színház.

A nagy sikerű angol film színpadi adaptációja Keszég László rendezésében került színre a Kamaraszínházban.

A Betörő az albérlőm volt az első színes angol film 1955-ben.

Később a 2000-res években az amerikaiak újrafogalmazták Tom Hanks-szel a főszerepben, majd Graham Linehan 2011-ben készítette el a színpadi adaptációt, amelyet a londoni ősbemutató és a Madách Színház bemutatója után most a miskolci közönség is láthat.

Tűpontos poénok

A rendező, Keszég László elárulta, a legnehezebb jó komédiát rendezni, mert ahhoz, hogy ez a műfaj igazán jól működjön, mindennek tűpontosnak kell lennie. A néző a poénokon keresztül fejti meg magában a történetet, mindennek jókor, jó helyen kell történnie, ez pedig nagyfokú precizitást igényel.

– Nem szeretem az olcsó megoldásokat, a belső igazságok megkeresését nem helyettesítheti a ripacsság. Nagyon jó színészcsapattal dolgozom, akik komolyan veszik a „vicces” szerepeket is. Ebben a rengeteg félreértésen alapuló, lassan kibontakozó történetben önironikus, cinikus megnyilvánulások és igazi angol humor várja a nézőket 12-től 112 éves korig – mondta Keszég László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában