Tokaj

2019.07.26. 13:30

Elkezdődött a mesterkurzus

A megnyitóval kezdetét vette a Crescendo nemzetközi nyári komolyzenei akadémia.

Erdős József

Előadás a megnyitón

Fotó: Erdős József

Tokajt hatodik éve töltik meg dallamokkal a zenészek, augusztus elejéig a mesterkurzusok mellett városszerte koncerteket is adnak.

Több mint kétszázan

Idén harmincnégy ország több mint kétszáz tanára és diákja vesz részt a nyári akadémián, ahol Haydn művészete kerül a középpontba. A növendékek és az őket oktató mesterek külön és együtt is koncerteznek majd a hátralévő másfél hétben, lesz utca­zene és miséken, istentiszteleteken is szolgálnak majd.

A fesztivál megnyitóján Beat Rink, a nemzetközi szervezet svájci elnöke elmondta, örül annak, hogy újra sokan vesznek részt a mesterkurzuson Tokajban, ahol remekül érzik magukat. A világ minden tájáról érkeznek diákok és tanárok a nyári akadémiára, akiket az évek már egy családdá kovácsoltak össze. Hozzátette, a kulturális sokszínűség jegyében különleges koncertekkel várják az érdeklődőket, minden előadásuk díjmentesen látogatható bárki által.

Környezettudatosan

Tarjányi Tamás, az akadémia művészeti igazgatója pedig kiemelte, a zenészek mellett fontos részesei az eseménynek azok az önkéntesek, akik az évek folyamán segítették a rendezvény megvalósítását.

A Crescendo Nyári Akadémia idén zöldre váltott, legalábbis ami a környezettudatosságot illeti. Az eldobható poharak helyett minden résztvevő névre szóló kulacsot kapott, szelektíven gyűjtik a hulladékot és papíralapú szórólapok helyett kivetítik a programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában