Versmondó verseny

2019.06.02. 10:30

Költőóriások alkotásait elevenítették fel

Megyénkből négyen jutottak tovább a Nyugdíjasok Országos Versmondó Gálájára.

Detzky Anna

Fecske Csaba (középen) a résztvevőkkel

Forrás: A szervezők fotója

„Irodalmunk szeretetének elmélyítése céljából a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége (NYÉSZ) minden évben megrendezi a nyugdíjasok versmondó versenyét. Május 3-án a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár biztosított helyet az Észak-Magyarországi Régió Versmondó Versenyének, amely a megyei megmérettetésen továbbjutott, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye versenyzőit gyűjtötte egybe. A regionális vetélkedés, az országos versmondó versenyhez vezető út utolsó állomása, ahonnan a legjobbak szeptemberben Budapesten a Nyugdíjasok Országos Vers­mondó Gáláján adnak számot szavaló tehetségükről” – tájékoztat Teszárovics Miklós, a NYÉSZ elnöke a szervezet honlapján.

Adyra emlékeztek

„A mostani regionális vetélkedőn a születésnapos József Attilán kívül a magyar irodalom egy másik költőóriására, a 100 évvel ezelőtt elhunyt Ady Endrére emlékeztek, akiről kevesen tudják, hogy vérbeli újságíróként is a legnagyobbak közé tartozott. Az országos kiíráshoz és az emlékévhez is igazodva a versenyzők Ady Endre költeményeiből választottak verseket, illetve a meghívóval kiküldött ajánlott kortárs költők alkotásaiból egyet-egyet.

A szakmai zsűrit Fecske Csaba, József Attila-díjas költő, Molnár Endréné, Heves megyei magyar szakos tanár és Érsekcsanádi István magyar–latin szakos nyugalmazott középiskolai igazgató képviselte Miskolcról. A szervezési feladatok oroszlánrészét Pasztercsák Istvánné Lívia, a NYÉSZ elnökhelyettese vállalta magára.

A zsűri értékelésének szünetében Péderi István, az Észak-Magyarországi Regionális Versmondók Egyesületének elnökségi tagja szólt az évfordulóhoz kapcsolódó részletekről” – olvasható a portálon.

Továbbjutottak

Adámi Ervin, Miskolc

Bedőcs Lajosné, Heves megye

Gáspár Imre, Heves megye

Lukács Pete Mária, Felsőtelekes

Péderi István, Encs

Sándor Lászlóné, Heves megye

Szarka Andrásné, Csobád

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában