Kiállítás

2019.05.17. 13:00

Szárnyalások – keretbe foglalva, kőbe vésve

Közös kiállításon mutatja be festményeit, grafikáit, valamint szobrait és plasztikáit a megye két meghatározó művésztanára: Rézművesné Nagy Ildikó és Borsos István.

Hegyi Erika

Rézművesné Nagy Ildikó és Borsos István

Fotó: Kozma István

A tárlatot május 7-én Pazár Éva művésztanár nyitotta meg a Szabó Lőrinc Könyvtárban.

Alkotó életút

Mint fogalmazott, a képző­művészetet megszerető, megértő, sok esetben alkotni kezdő tanítványok sora mesélhetne arról, miért nevezhetjük a két alkotót joggal a megye két meghatározó művésztanárának. Nem csak iskolai tanítványokról van szó! Rézművesné Nagy Ildikó három évtizedig volt a megye rajzos szaktanácsadója – akkor is tanácsadóként és segítőként, amikor még szakfelügyelőnek hívták a posztot. És innovátorként, rajzversenyek, táborok, tehetséggondozó programok kitalálójaként, szervezőjeként. Borsos István pedig amellett, hogy több mint három évtizedig igazgatta az encsi gimnáziumot, számos köztéri alkotással gyarapította a megye településeit.

 

A tanítványokról szólva beszélni kell az alkotócsoportok felnőttjeiről is. Mindketten aktív tagjai többek között a Rajztanárok Zempléni Alkotó Körének és a Borsodi Alkotók Köre Képzőművészeti Egyesületnek. Ezekben is gyorsan, sokak számára váltak mesterré nemcsak alkotói mivoltukban, de emberségükben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában