Ez normális?

2024.05.16. 07:00

Botrányos a víziközmű helyzet Miskolcon – fotókkal

A város egyes részein lakók napi szinten akadnak ki a szerintük tarthatatlan helyzet miatt.

Ujlaki Attila

Bontva maradt az aszfalt a csőtörés után az Avason

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

„Normális az, hogy kettő hónapja kerülgetünk egy csőtörés utáni lezárást a Kölcsey Ferenc utcában?” – fakadt ki egy ott lakó az egyik közösségi média portálon. Kifejtette: kettő hónapja volt egy jelentősebb csőtörés az utcájukban, a hibát ugyan ki is javították a szakemberek, de a felbontott aszfaltot nem öntötték újra, így már hónapok óta kénytelenek kerülgetni a korábbi lezárást a szerinte amúgy is szűkös utcában. A poszthoz többen hozzászóltak, és hasonló tapasztalatokat osztottak meg. Volt olyan, aki arról írt, hogy már több hete nem tudnak a szakemberek megoldani egy csőtörés utáni hibaelhárítást. Azt is leírta, hogy hiába jelentette be a hibát időben, a diszpécser azt mondta neki: „nincs most autó erre”. 

Folyamatosan javítanak

Megkerestük Viszokai Jánost, a MIVÍZ Kft. műszaki igazgatóját a felvetettekkel kapcsolatban. Azt mondta: a hibák elhárítása folyamatos, és az újraaszfaltozások is ütemterv szerint haladnak a városban. A Kölcsey Ferenc utcában található két hónapos hibaelhárításra is rákérdeztünk. „Az aszfaltozás a jövő hét közepéig megtörténik” – válaszolta. Korábban egyébként egy-egy csőtörés javítása azért húzódhatott el a városban, mert hűvösebb volt az idő, és a betonnak a kötési ideje hidegebb időjárásban több, mint tavasszal, vagy nyáron. Ebből fakadóan a szakembereknek várniuk kell, míg a beton megköt, hogy aszfaltozhassanak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában