Anno

2024.02.04. 13:30

Akkora volt az érdeklődés, hogy be kellett zárni a vevők előtt az ajtót

Miről írt 50 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1974. február 5-én a téli vásárról tudósított: az olasz műirha és a tájfunkabát volt a sláger.

Boon.hu

Jelentős árengedmény

Fotó: MW

Napok óta hirdették már a plakátok a hamarosan nyíló téli vásárt: a ruházati cikkeket és a cipőt árusító üzletek jelentős kedvezménnyel kínálják a készletük egy részét. A hírt az ötven évvel ezelőtti napilapban találtuk. Az újság szót adott több bolt illetékesének, hogy így legyen képe az olvasóknak a forgalom nagyságáról.

A Széchenyi utcai divatáru szaküzletben például azt mondták: nagyon jól kezdődött a vásár, akkora az érdeklődés, hogy kénytelenek bezárni az ajtót a vevők előtt, akik így várakozni kényszerülnek, amíg rájuk kerül a sor, és beléphetnek a boltba.

Ugyancsak a Széchenyi utcából érkezett a hír, hogy a férfi konfekcióüzletben a sláger az olasz műirha és a viharkabát – néhány óra alatt el is kelt a nagy része.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában