Magyar Parasport Napja

2024.02.22. 16:10

Kerekesszékes kosármeccset rendeztek Diósgyőrben

Immáron hetedik éve, hogy február 22-én tartják hazánkban a Magyar Parasport Napját, melynek első számú célja, hogy minél többen megismerhessék a magyarországi parasportot, a parasportokat és természetesen magukat a parasportolókat.

Fotó: Bujdos Tibor

A Magyar Parasport Napja alkalmából a Miskolc polgármesteri hivatala barátságos kerekesszékes kosárlabdamérkőzést játszott a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesület (Mozgegylet) tagjaival a DVTK kosárlabda-arénában, hogy így hívják fel a figyelmet a parasportra. 

Öt fő érkezett a kerekesszékes kosárlabdacsapatból, a hivatalból pedig tizenketten jöttek, hogy kipróbálják a kosárlabdázást kerekesszékben, és vegyes csapatokban játsszanak három mérkőzést. A Mozgegylet tagjaként körülbelül 20 fő drukkolt a mérkőzésen. 

A Magyar Parasport Napja miskolci rendezvényére ellátogatott Gergely István miskolci paralimpikon is. A vívó, úszó és kosárlabdázó sportember az óvodásoknak tartott előadást a kerekesszékes sportról, és elmesélte nekik, milyen egy parasportoló élete. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában