Programajánló

2024.01.26. 12:30

Túrázhatunk, erdőt takaríthatunk vagy utazhatunk a Zúzmara expresszel a hétvégén

Sokan kíváncsiak a lillafüredi vízesésre.

Fotó: Bónusné Nánási Regina

SZOMBAT

14. Transzbükki Átkelés
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2024. január 27-én tizennegyedik alkalommal rendezi meg a „Transzbükki Átkelés” elnevezésű, 25 km-es terepi tanulmányútját, ezúttal Mályinka és Miskolc között átszelve a Bükköt. Hagyományos, egész napos szakvezetéses túránkon szabadon nem látogatható, fokozottan védett területeket is útba ejtünk, miközben a természetvédelem munkatársai és meghívott szakértők mutatják be a Bükki Nemzeti Park természeti és kulturális értékeit, a természetvédelmi kezelés érdekes tevékenységeit. A program részletei és jelentkezés itt!

Síbörze Miskolcon
Sí- és snowboard felszerelések vásárát tartják szombaton a Bársony János Római Katolikus Általános Iskolában. Sílécek, sícipők, síbotok, védőfelszerelések, kiegészítők, bukósisakok, szemüvegek, snowboardok, snowboard cipők, használt és új termékek és tanácsadás várja az érdeklődőket. A belépés ingyenes a vásárlóknak.

A Perczel Mór utca melletti erdőrész takarítása
Szombaton 9:00-kor találkozó a Perczel Mór utca 52. szám környékén. Olyan ruhában gyertek, amit annyira nem sajnáltok, mert a gallyakba bele akadhat a kabát. Hozzatok magatokkal kesztyűt, de ha otthon felejtitek, fogok adni. Illetve ha szemeteszsákot is hoztok, azzal támogatjátok a jövőbeli akciókat, mivel úgy kevesebb fogy a miénkből. Gyertek, hogy Miskolc legyen az ország legtisztább megyeszékhelye!

Zúzmara expresszel a Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) mahócai mellékvonalán
Január 27-én  09:40-kor induló különvonat érkezését követően egyéni erdei túrán vehetsz részt, akár a kisvasút lillafüredi fővonalának garadnai végállomásáig, akár a Varbói-tóhoz, de még egy andókúti téli piknikezés is beleférhet a bükki programba. A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a [email protected] email címen tudsz.

Filmvetítés a moziban
Filmvetítést tartanak a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából a Béke art moziteremben 2024. január 27-én 17 órától. A vetített film: A létezés eufóriája. Fahidi Éva 20 évesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és kishúgát. 90 évesen felkérést kap, hogy életében először lépjen színpadra, és szerepeljen egy róla szóló táncszínházi előadásban. Réka, a rendező egy duettet képzel el egy fiatal, nemzetközileg elismert táncosnővel, Emesével. A darabban Éva és Emese életét, kettejük testét szeretné párbeszédbe hozni. Éva gondolkodás nélkül igent mond. Három nő, három hónap – határátlépések sorozata. Éva életének kulcspillanatai színházi jelenetekké sűrűsödnek, miközben a három nő között váratlan erejű kapcsolat szövődik. 12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott. Helyár: 1000 Ft.
 

VASÁRNAP

Disznótoros a Népkerti Vigadóban
"Jaj de jó, jaj de finom lesz ugye hurka az asztalon?..." Nemcsak hurkával, hanem kolbásszal, finom tepertővel, kemencében sült pogácsával, disznótoros tállal is megvendégelik azt, aki 27-én vasárnap ellátogat a Népkerti Vigadó teraszára. A vidám hangulatot pálinkával és forralt borral alapozhatják meg, majd tangóharmónikával, szaxofonnal és élő cigányzenével fokozzák tovább. Részletek itt!

Ragadozók Napja a Miskolci Állatkertben
Vasárnap a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának zoológiai szakreferensétől Gombkötő Pétertől mindent megtudhatunk a Miskolci Állatkertben található ragadozókról. Medve, farkas, hiúz, vadmacska - hogy mi a közös bennük első kézből szakembertől hallhatunk róla. A program végén lehetőség van a felmerülő kérdések megbeszélésére. Míg a felnőttek az előadásokat hallgatják addig a gyermekeket gyereksarok várja.

Répamese - bábos bohócszínház
Vasárnap a Miskolci Csodamalom Bábszínházban 10.30-tól a Répamesét tekinthetik meg az érdeklődők. Versekből, mondókákból összeállította és rendezte Szabó Attila. Játsszák Nánási Brigitta és Czéh Dániel. Hároméves kortól várják a kicsiket és szüleiket. Balesetvédelmi okokból, a jegyváltás mindenkinek (ölben ülő csecsemőnek is) szükséges.

Hangverseny
Vasárnap 17 órától ismét egy lélekemelő hangversennyel készül a Miskolc Selyemrét Római Katolikus Plébánia kórusa.

Festményvásár és kiállítás a Technika Házában
A rendezvényen több mint 300 kortárs festőművész alkotásából válogathat. Tegye szebbé otthonát, segítünk értékálló és szép festményeinkkel. 30+ év tapasztalat van mögöttünk. További részletek: www.apluszbgaleria.hu.

Szabó Balázs koncert a MÜHÁ-ban
Vasárnap este nyolc órától a miskolci Művészetek Házában tart koncertet Szabó Balázs. Szabó Balázs több, mint húsz éve áll színpadon, előadói pályáját egyszálgitárosként kezdte, majd 2009-ben megalapította zenekarát, a Szabó Balázs Bandáját, amely mára az ország egyik legnépszerűbb zenekarává nőtte ki magát. Balázs jellegzetes zenei- és szövegvilága miatt egyedi színfoltja a hazai könnyűzenei életnek, dalaiban gyakran ötvözi a magyar népzenét a könnyűzene különböző válfajaival és sokszor klasszikus zenei hangszereléssel is. Manapság meglehetősen ritkák az olyan alkalmak, amikor a bandája nélkül, egyedül láthatjuk színpadon, éppen úgy, ahogy pályája elején, így hát ez az akusztikus koncert igazán különleges élményt ígér! A dalszerző-énekes az elmúlt években született dalaiból válogat ezen az estén, emellett két kedvenc költője, Pilinszky János és Radnóti Miklós történetét is körüljárja a verseiken keresztül, amelyeket megzenésítve ad elő. A koncert az NKA és a Hangfoglaló program keretén belül valósul meg.

Sok-sok program a Boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában