Csúcs

2024.01.25. 17:31

Rekord hosszú kolbászt töltenek Sajóvámoson

Jubilál a Vámos-Toros Nap – hamarosan itt a tizedik mindenféle jóval szórakoztató program.

Boon.hu

Egy korábbi hosszú kolbász – négy éve 2732 méter lett

Fotó: Ádám János

Február 3-án rendezik meg a X. Vámos-Toros Napot Sajóvámoson. Az önkormányzat 2015-ben tartotta először ezt a kulturális és gasztronómiai programot, amely nagyon hamar kinőte magát. Mára elmondható, hogy nem csak a helyiek, hanem a környéken élők is szívesen ellátogatnak erre az alkalomra. 

Színes programkínálat 

Az immár tíz éves jubileumát ünneplő rendezvényre a minden eddiginél színesebb programkínálattal készülnek a szervezők. A magyar gasztronómia hívei megkóstolhatják a helyi ízeket. Az idén is szeretnének rekordot dönteni, ezért legalább 3 500 méter hosszú hagyományos kolbász készül helyi recept alapján. Összefüggő kolbászt kell elképzelni – tudtuk meg: a sertésbelet összeillesztik. Látványsütés várja az érdeklődőket: malac, csülök és tepertő sül majd frissen mindenki örömére. A bátor jelentkezők pogácsasütő , pálinka és disznótoros étel versenyen mérhetik össze tudásukat. Az utóbbira nevező csapatokat egy-egy sertéssel támogatja az önkormányzat, amit helyben dolgoznak fel. 

Tűzijáték is lesz

A színpadi programokat úgy állították össze, hogy a népies és a populáris műfajok kedvelői is jól szórakozzanak. A toros nap délelőttjén a jó hangulatról az Agyagbanda, a Csemete Néptánccsoport, az Avas Táncegyüttes és a gólyalábasok gondoskodnak. A délután sztárvendége a Sógorok és az Ámokfutók zenekar, majd Hauber Zsolt X Bonanza Banzai bulija következik. A jubileum tiszteletére a rendezvényt tűzijáték zárja. A programokat a sajóvámosi szőke kastély előtti téren rendezik, a belépés ingyenes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában