Annó

2024.01.08. 13:30

Három év is kevés volt a sárospataki díszterem felújítására

Miről írt a megyei napilap 50 éve? Az Észak-Magyarország 1974. január 8-i számának írásából az derült, hogy egyre népszerűbb idegenforgalmi úticél Sárospatak

Boon.hu

Sárospatak – az egykori Tanítóképző Intézet, ma a Tokaj-Hegyalja Egyetem otthona

Fotó: MW

Évről évre nő a Sárospatakra érkező hazai és külföldi vendégek száma. Ez 1973- ban megközelítette a negyedmilliót. A legtöbben a Rákóczi-várat és -múzeumot tekintették meg, de sok látogatója volt a gótikus vártemplomnak, a több mint 200 ezer kötetes kollégiumi nagykönyvtárnak és a vele kapcsolatos iskolatörténeti múzeumnak is. 
A nagy múltú város különösen alkalmas különböző tudományos, irodalmi és művészeti konferenciák megrendezésére, s ilyeneket több ízben tartottak is a Rákóczi-vár lovagtermében és a Tanítóképző Intézet dísztermében. Igen érzi e tekintetben a város a gimnázium nagy befogadóképességű dísztermének a hiányát, amelynek felújítását már a harmadik éve végzi a megyei építőipari vállalat, de még a mai napig sem tudta befejezni – jegyezte meg a beszámolót jegyző Hegyi József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában