Jótékonyság

2023.12.08. 12:00

Összefogtak egy speciális játszótér megépüléséért

Az „Építsünk Együtt Játszóteret!” elnevezésű jótékonysági vacsoraest azért jött létre, hogy egy speciális játszótér kialakítására gyűjtsenek pénzt sérült gyermekek számára.

Ujlaki Attila

Tirpák István ajánlotta fel a legnagyobb összeget, félmillió forintot

Fotó: Ádám János

Jótékonysági vacsora estet rendeztek csütörtökön a Vigadóban a Miskolci Református EGYMI Magvető Gyógypedagógiai Általános Iskola javára. Az „Építsünk Együtt Játszóteret!” elnevezésű jótékonysági vacsoraest azért jött létre, hogy egy speciális játszótér kialakítására gyűjtsenek pénzt, amely kiszolgálja a speciális figyelmet igénylő gyermekek szórakozását. 

Jó ügyet szolgált

A Népkerti Vigadó ügyvezetőjéhez, Dr. Barkócziné Kertész Katához fordultak segítségért, a miskolci gyógypedagógiai iskola, érzékszervi, mozgásszervi és fogyatékkal élő speciális nevelést, oktatást igénylő gyermekek szülei, hogy helyszínt adjon ennek a nemes ügynek. Mint portálunk megtudta az étterem vezetője, támogatásként nem csupán a helyszínt, hanem a szervezés teljes lebonyolítását is felvállalta, így a Vigadóban gyakran fellépő kiváló művészeket is megkereste.

Színvonalas előadások 

A kétfogásos vacsora után, olyan neves művészek is vállaltak jótékonysági részvételt, mint a Miskolci Nemzeti Színház művésznője, Radnai Erika, valamint Szécsi Viktória énekesnő, aki Vízi Viktor zenei kíséretével emelte az est ünnepiségét. A rendezvényen való részvétellel, minden segíteni szerető vendég, jó szándékú ember hozzájárult a kis diákok felépülő játszóterének költségéhez, hiszen az est bevételének felét a Népkerti Vigadó és Söröző felajánlja a Református EGYMI Magvető Gyógypedagógiai Általános Iskola javára.

Felfigyeltek a kezdeményezésre 

A jótékonysági rendezvény nemes okára felfigyelt a Miskolc városában élő, elismert vállalkozók is, akik adományuk bejelentését, az est ünnepélyes megnyitóján fedték fel a nyilvánosság előtt. Az est folyamán 2,2 millió forint gyűlt össze: többek között tombolából, a vacsorából és felajánlásokból. A legnagyobb összeget Tirpák István a CORDYS cégcsoport tulajdonosa ajánlotta fel, összesen félmillió forinttal támogatta a játszótér megépülését. 

A speciális játszótér teljes összege egyébként 5 millió forintba fog kerülni, így a többit a Református EGYMI Magvető Gyógypedagógiai Általános Iskola adja hozzá az összeghez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában