Ünnep

2023.12.31. 19:00

Fogvatartotti ajándékok a gyermekkórház karácsonyfája alatt

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben elhelyezett fogvatartottak a már korábbi évekhez hasonlóan a szeretet ünnepének közeledtével ismét gondoltak a kórházban lábadozó gyermekekre.

Perger Tamás, dr. Révész János és dr. Sólyom Enikő az átadó ünnepségen

Forrás: bv

Minden szülőt aggodalommal tölt el, ha gyermekét betegnek látja. Azok, akiknek még sosem kellett gyermekét kórházi ágyon fekve látni, csupán csak elképzelni tudják, mit érezhet gyermekét féltő szülő. A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Osztályainak kórtermében is sok kisgyermek várja, hogy elköszönhessen az őt gyógyító doktor nénitől és doktor bácsitól, mindig kedves szóval vigasztaló nővérkétől.

A fogvatartottak közül évről évre egyre többen gondolják úgy, hogy az év legmeghittebb ünnepét otthonuktól távol töltő gyermekek arcára mosolyt csalnak.

Fotó: BAZVBVI

Jóvátételi program keretében

Jóvátételi program keretében volt, aki ecsetet ragadott, hogy a gyerekek kedvenc Disney mesehőseit vászonra varázsolják, és volt, aki fából fabrikált kistalicskát és kisautót. A nagy gonddal készített ajándékok készítőit egy nemes cél vezérelte, szebbé és boldogabbá tenni a kisemberek karácsonyát. A kézzel készített meglepetéseket Perger Tamás bv. ezredes az intézet parancsnoka adta át dr. Révész János, a kórház főigazgatója részére.  Az gyermekkórház vezető főorvosa, dr. Sólyom Enikő is nagy örömmel vette át a nem mindennapi ajándékokat, és két kis beteg rajzának átadásával tolmácsolta a betegek köszönetét.

A két intézmény közötti jó kapcsolat sok évvel ezelőttre nyúlik vissza. Az intézetben elhelyezett fogvatartottak számos alkalommal csaltak mosolyt a kórtermek kis lakóinak arcára, derítették őket jobb kedvre egy-egy kedves, általuk készített ajándékkal.

Fotó: BAZVBVI

Az önzetlen felajánlások és segítségek sora azonban itt nem ér véget, hiszen az intézetben elhelyezett fogvatartottak lelkét nem csak karácsonykor, hanem az év minden napján megérintik a gyerekek. A két intézmény a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy kölcsönösen segítsék egymás munkáját.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában