Fesztivál

2023.08.13. 13:52

Hercegkút közösségei erősödnek

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Hercegkúti Nemzetiségi Pincefesztivált.

Bódisz Attila

A hercegkútiak kórusa

Fotó: BSZA

A  helybelieket és a vendégeket a Pénzügyőr Zenekar hívogatta a világörökségi címmel büszkélkedő Gombos-hegyi pincesorra, ahol a rendezvénytéren különböző kulturális programokat láthatott a közönség. Rák József polgármester megnyitó beszédében elmondta: nyolc borászat kínálta nedűit a rendezvény helyszínén, vagy nyitotta ki pincéjét. 
A hercegkútiak idén is több települést hívtak meg annak érdekében, hogy hozzájáruljanak a program sikeréhez. Sárospatakról német nemzetiségi énekkar, a szlovákiai Kisgéresből asszonykórus érkezett, míg a cigándiak a már széles körben ismert édességükkel, a cigándi apróbélessel kínálták meg a résztvevőket. A hercegkútiak ugyancsak újra bebizonyították, hogy mesterei a vendéglátásnak, hiszen a már hagyományos tunkival, valamint tejfölös lángossal kedveskedtek mindenkinek.

Civil összefogás 

A polgármester megemlítette: a szervezésben számíthattak a település civil közösségeire is. Hozzátette: Hercegkút egyre népszerűbb a turisták körében, hiszen a fejlesztések mind azt mutatják, hogy a településnek van jövőképe, ami vonzóerős sokak számára.  

Dr. Stumpf István egykori miniszter és alkotmánybíró, Hercegkút szülötte és díszpolgára kiemelte: nemcsak a település és annak borászatai fejlődnek, de érezhetően erősödnek közösségei is. Rámutatott: a sváb település szintén élen jár a turisztika fejlesztésében is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában