Tragédia

2023.07.13. 14:00

Újabb életet követelt vármegyénkben a szabadvízi fürdés - Fotókkal

A 41 éves áldozat olyan helyen fürdött - a Tarcal melletti bányatóban - , ahol nem lett volna szabad.

Horváth Imre

Tragédia a tarcali bányatónál.

Bő két hete számoltunk be róla, hogy sajnos az idei nyár első szabadvízi áldozatát szedte Nyékládházán és máris itt az újabb tragédia vármegyénkben. Mint Golej Szabolcstól, a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat vezetőjétől megtudtuk, szerdán 18.35-kor érkezett riasztás a mentőcsapatukhoz a Katasztrófavédelem Műveletirányítási Ügyeletéről, miszerint egy 41 éves férfi elmerült a Tarcal külterületén található bányatóban és a felkutatásában kértek tőlük segítséget. 

Összehangolt munka 

„Társszervezetünkkel a Spider Mentőcsoport oszlopos tagjaival Szabó Bencével és Szabó Ádámmal, és a Neptun Mentőcsapatunk 4 szakemberével és mentőkutyájával rövid időn belül a helyszínre érkeztünk, ahol a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársaival, a Szerencsi Tűzoltókkal és a Mentőszolgálat biztosítása mellett megkezdtük a vízalatti kutatás. A két mentőcsapat búvárai és kisegítő személyzete kb. 3 perc alatt megtalálta a tó fenekén, 3,5 méter mélységben az elmerült személyt, akinek a helyzetét pontosan jelezte a Neptun Mentőcsapat kutyája, Jojó is. Az eltűnt személyt a tűzoltó kollégák segítségével közösen emeltük ki a bányatóból” – számolt be az esetről. 

Tiltott helyen fürdött 

A vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén is megerősítették a tragikus esetet jelezve: 

a bányatavon nincs kijelölt hely a fürdésre, tehát a férfi tiltott helyen fürdött.

Az eset kapcsán is hangsúlyozták, csak a kijelölt helyeken szabad a szabadvizeken fürdeni! Szabad vizekben való fürdés előtt győződjenek meg a vízmélységről, a víz alatti akadályokról, a rendellenes vízmozgásról. Lehetőleg ne fürödjenek egyedül. Napozás előtt lehetőleg mosakodással hűtsék le magunkat. Étkezés után, szeszesital, vagy hasonlóan ható szer fogyasztása után ne fürödjenek. Ismeretlen vízterületen, illetve gumimatracról, vízibicikliről, csónakból felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe. Fáradtan, kialvatlanul ne fürdőzzenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában