Ünnep

2023.07.02. 09:00

Negyedszer volt „tali” Tállyán

Kószálások szerte a községben, egy kis borkóstolás valamelyik hűs pincében vagy egy árnyas fa alatt, gasztronómiai élmények, barangolás a határban, dűlőtúrák, kézműves foglalkozások, ásványgyűjtemény, Star Deluxe koncert az Oroszlános Borbirtok udvarán, egyszóval sok érdekesség várja a hétvégén a Tállyára látogatókat.

Serfőző László

Borozgatás, beszélgetés az Öreg Hárs árnyékában

Fotó: SFL

Badics Katalin a negyedszer megtartott program főszervezője mondta el, hogy már az első ilyen, és hasonló rendezvények megtartásának az a célja, hogy megismerje a község értékeit a nagyközönség. 

A kicsik is jól érezték magukat

– A bor- és gasztroturistákat elsősorban a nyitott pincék vonzzák, nem véletlenül állítjuk fókuszba a pincészeteket, borászatokat. Ne felejtsük el, hogy Európa mértani közepén vagyunk, egykor Tállya volt Zemplén legnépesebb városa, a hegyaljai bor központja, Tokaj-hegyalja legalábbpincézettebb települése, talán ebből adódik, hogy rengeteg az emlék, amiket nem árt nagyközönség elé tárni – sorolja a főszervező. – Tállya kissé háttérbe szorult az elmúlt évtizedekben. Nem egy felülről érkező pénztömeg dől a községre, itt a civil szerveződéseknek, az itt élőknek kell érezni, hogy milyen csodálatos helyen élünk és szeretnénk megmutatni értékeinket. Az alulról jövő kezdeményezéseknek roppant nagy az ereje, mi tudjuk ezt. Felülről lehet nyomni Tokaj-hegyalját, annak néhány települését, de képtelenség meghatározni kívülről azt, hogy miként éljenek az ott lakók. Az „Öreg Hárs Éjszakájára” például olyan emberek is eljöttek pénteken, akik már jártak itt különböző rendezvényeken, tudták, hogy hová tartunk, mit jelent az alulról jövő kezdeményezés ereje. Vannak emberek, akiknek vannak jó gondolataik, nos, ezeket kell kiaknázni – hangsúlyozta Badics Katalin. A kiaknázás a látottak alapján jó úton jár, a „Tali Tállyán” nem csupán egy program az idei esztendőben, számos eseménnyel várják még az érdeklődőket ebben az évben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában