boon.hu video

2023.07.16. 12:00

Szerelmesek lakatjai a Szinva teraszon - fotókkal, videóval

Biztos sokakban felmerült már, hogy mi az a sok lakat a Szinva teraszon, a patak hídjának korlátján.

Vajon az ön lakatja is ott van valahol?

Fotó: Ádám János

A Szerelmesek hídja a neve, és a szerelmesek közös lakatot helyezhetnek ki oda: érdemes tanulmányozni - ezt tette fotósunk, Ádám János is - sok érdekességet találhatunk böngészve a feliratokat. 

Vajon hány lakat tulajdonosai kötöttek házasságot? Hány gyermeknek mutatták meg már szülei a kihelyezett lakatot? Hány darab árulkodik egy régi, szép, de már elmúlt kapcsolatról? Hányat próbáltak már eltávolítani? Sosem derülhet ki számunkra. 

Immár tizenhét éve

Azt viszont jó tudni, hogy 2006 óta, azaz 17 éve helyezhetjük ide ki lakatjainkat szerelmünk zálogaként. A különleges híd létrehozásának ötlete Fedor Vilmos, Miskolc egykori alpolgármesterének nevéhez köthető, ő álmodta meg a szerelmesek hídjának megépítését Miskolcon. A hagyomány szerint a Szerelmesek hídjához látogató pároknak először meg kell vallaniuk szerelmüket egymásnak, majd egy lakatot kell a híd korlátján elhelyezniük. A lakat kulcsát pedig a válluk fölött kell a Szinva patak vízébe dobni. Ha a lakatokat a vízbe dobják, azt a víz elviszi, mely azt szimbolizálja, hogy a szerelmük soha nem érhet véget és a lakat örökké a hídon marad. A 2006-tól tartó hagyomány miatt ma már több száz lakatot helyeztek el a Szerelmesek hídján Miskolcon.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában