Konferencia

2023.07.17. 13:00

Hetven éves az emberi jogok európai egyezménye

Az évfordulóra rendezett rangos szakmai eseményen a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar több oktatója is elődója volt.

Ujlaki Attila

Az Emberi Jogok Európai Egyezménye hatálybalépésének 70. évfordulója alkalmából a Közép-európai Akadémia a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézettel közösen tudományos nemzetközi konferenciát szervezett. Az Állam- és Jogtudományi Kar több oktatója is elődója volt a rangos szakmai eseménynek – írja a Miskolci Egyetem. Hozzátették: A rendezvényen a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának több oktatója és PhD-hallgatója is tudományos előadással szerepelt. A konferencia célja egyrészt az volt, hogy szemléltesse az Egyezmény vitathatatlan reakcióképességét és modernitását, másrészt, hogy hangsúlyt fektessen az Emberi Jogok Európai Bíróságának értelmezési módszereire, a közép-európai országokat középpontba állítva (azaz a Cseh Köztársaságot, Horvátországot, Magyarországot, Lengyelországot, Romániát, Szerbiát, a Szlovák Köztársaságot és Szlovéniát). A konferencia rávilágított az Egyezmény domináns szerepére a közép-európai emberi jogi diskurzusokban, egyedülálló funkciójára a regionális emberijog-védelemben – írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában