Kalandos út

2023.07.07. 10:00

Focival a fél világon át – most Miskolcon

Májusban indult el lakóautóval nagy kalandjára a francia család, hogy Kambodzsáig jussanak. Megpihentek Miskolcon.

Az utazó család és miskolci vendéglátóik

Fotó: Bujdos Tibor

Különleges francia vendégei voltak csütörtökön a miskolci Alliance Francaise-nek. Raymond Lardellier az Alliance vezetője és munkatársai, a szervezet több állandó tagjával együtt fogadta az utazókat.

Egy család Florent Ferradou, Julia Bonnefoi, két ikerfiúk Simon és Victor, a spanyol határ mellől Pontonx Sur L'Adour-ból indult világot látni idén májusban. Vettek egy lakóautót, amit elneveztek Basile-nak, és ami 14 hónapig az otthonuk lett. 45000 kilométert fognak megtenni, 25 országon keresztül, a végcéljuk Kambodzsa. Mivel Florent egy UEFA lincenc-es labdarúgó edző, nagyon szerette volna, ha Ázsiában több országban népszerűsíthetné a focit.

Az utazó család középen áll, a kép bal oldalán Raymond Lardellier az Alliance vezetője  Fotó: Bujdos Tibor

Ezért egy nemzetközi szolidaritási szervezettel közösen pénzt gyűjtöttek, hogy Örményországban, Mongóliában és Laoszban összesen 4 focipályát létesítsenek, ahol a helyi gyerekeket megtanítaná a labdarúgás szeretetére és alapjaira, természetesen a családját is bevonva a sportolásba. A hosszú útjukat jövő júliusban tervezik befejezni, remélhetőleg sok-sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodva.

Akik kíváncsiak a család kalandjaira, itt lehet nyomon követheti őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában