Ünnepnap

2023.06.28. 20:53

Köszönetet mondtak áldozatos munkájukért (fotókkal)

Ünnepséget tartottak a Védőnők Napja és a Semmelweis Nap alkalmából Miskolcon.

Pap Gyula

Fotó: Bujdos Tibor

A Magyar Védőnői Szolgálat már több mint százéves múltra tekint vissza, 2015-ben pedig hungarikum minősítést kapott. A területen dolgozó védőnők a babavárástól kezdve jelen vannak a családok életében tanácsadóként és segítőként. Munkájukról és jelentőségükről évről-évre megemlékezik a szakma és a társadalom a Védőnők Napján.

Jeles évforduló

Július elseje, a Semmelweis-nap pedig a magyar egészségügy napja, a hazai egészségügy ünnepe, ezen a napon született ugyanis Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. 

A jeles évforduló alkalmából ilyenkor országszerte az egészségügyben dolgozók munkáját köszönik meg és ismerik el, így Miskolc önkormányzata is köszöntötte az egészségügyben tevékenykedő munkavállalókat, akik arra tették fel életüket, hogy segítik embertársaink egészségének megőrzését és gyógyítását.

A szerdai az Egyetemvárosban tartott eseményen ünnepi köszöntőt mondott Veres Pál Miskolc polgármestere, és Varga Andrea alpolgármester. 

– Megtiszteltetés számomra olyanok előtt beszélni, akik arra tették fel életüket, hogy embertársaikon segítsenek – hiszem, hogy ez, az egyik legnemesebb emberi cselekedet, amiért nem lehetünk eléggé hálásak önöknek, akik vigyáznak ránk és egészségünkre, védenek és gyógyítanak minket – fogalmazta meg a polgármester. – Embert próbáló körülmények és műszakok, létszámhiány, megbecsülés, anyagiak, folyamatosan változó körülmények és persze a felelősség – mindez komolyan próbára teheti az embert testileg és lelkileg egyaránt. Bár az önkormányzat lehetőségei korlátozottak, igyekszünk, hogy továbbra is lehetőségeinkhez mérten elismerjük és segíthessük az egészségügyben dolgozókat – tette hozzá. 

Varga Andrea alpolgármester kifejtette: az elmúlt 35 évben hihetetlen sok változást értünk meg az egészségügyben közösen egymás munkáját segítve és támogatva. Mikor elkezdtem dolgozni akkor indult el az a folyamat, hogy Miskolcon a védőnők önálló intézményben, megfelelő szakmai irányítás mellett tudjanak dolgozni, ez az intézményi struktúra elhozott egyfajta megnyugvást a védőnői réteg számára és elindult egy nagyon komoly szakmai fejlődés, amely a miskolciak számára hozott hihetetlen fontos eredményeket – emelte ki.

Az ünnepség keretében 18 védőnőt köszöntöttek diploma jubileumuk alkalmából és öten részesültek Semmelweis-napi kitüntetésben.

Védőnői diploma jubileum 2023

10 éves

Czumbilné Dr. Varga Judit

Huriné Fazekas Ágnes

Ser Judit

Sipos-Fekete Nóra

15 éves

Fincziczkiné Battyányi Tünde

Hankóczyné Domonkos Judit

Kovácsné Feczkó Piroska

Kovácsné Polhodzik Ibolya

Szlobodáné Nyisztor Katalin

Tollerné Fignár Edina

20 éves

Csomósné Hajdú Zsanett

Herpergerné Varga Erika

Jávoriné Kele Zsuzsa

Kosztra Viktória

Orosz Eszter

Szövördi Enikő

30 éves

Bendászné Bodolai Ágnes

35 éves

Oroszné Liptai Ildikó

Semmelweis Napi kitüntetések

Dr. Hintalan János háziorvos

Radányiné Dr. Zahuczky Katalin házi gyermekorvos

Dr. Kovácsné Dr. Joós Terézia Ildikó fogorvos

Dr. Molnár Zita Klára iskolaorvos

Tóth Gáborné védőnő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában