Pódiumbeszélgetés

2023.05.11. 19:09

Európaiság, magyarság és miskolciság

A második Miskolci Polgári Est alkalmán Számos közéleti és politikai téma mellett, szóba kerültek a brüsszeli tárgyalások is.

ÉM

Varga Judit és Alakszai Zoltán volt a vendég

„Európaiság, magyarság, miskolciság” címmel tartottak pódiumbeszégetést a II. Miskolci Polgári Est alkalmán csütörtökön este, a Tiszáninneni Református Egyházkerület Székházában, az Eszmék és Értékek Alapítvány és a Nyilas Misi Ház közös szervezésében. 

A Miskolci Polgári Este vendége dr. Varga Judit igazságügyi miniszter volt, aki dr. Alakszai Zoltán, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye főispánjával, a szervező alapítvány fővédnökével beszélgetett. 

„Fontos volt az időpont választás, hiszen május 11-e Miskolc város napja, amely arra emlékeztet bennünket, hogy Ferenc József címeres kiváltságlevelet adott Miskolcnak” – mondta dr. Alakszai Zoltán. Hozzátette: Ez a nap egy kiváló alkalom arra, hogy az egyetlen miskolci illetőségű minisztert meghívjuk. 

Varga Judit arról beszélt, hogy számára egy miskolciság elengedhetetlen az életében. „Ennek a városnak köszönhetően válhattam, azzá, ami lettem” – hangsúlyozta. Számos közéleti és politikai téma mellett, szóba kerültek a brüsszeli tárgyalások és az is, hogy hogyan éli meg jogászként ezeket a küzdelmeket az Európai Unióban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában