Ezt vártuk!

2023.05.27. 07:00

Ma nyitnak ki a miskolci szabadtéri strandok

Lehet menni a Selyemrétre, Tapolcára és a Barlangfürdő szabadtéri részére is. Az Ellipsum és a wellness részleg zárva marad.

Szaniszló Bálint

A miskolctapolcai wellness részleg zárva marad

Fotó: Ádám János

Bár voltak előjelei, mégis mellbevágó volt a múlt október 3-ai bejelentés: az energiaválság, az infláció, a magas gáz és villamos áram ára kemény döntések meghozatalára kényszerítette a Miskolci Fürdők Kft.-t is. A társaság – a miskolci önkormányzat vezetésével egyetértésben – október 10-től határozatlan ideig szünetelteti a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő fürdőszolgáltatásait. A bezárt fürdők közé tartozott az Ellipsum és a Diósgyőri Tanuszoda is.

Hosszan tárgyaltak a nyitásról 

Az önkormányzat kommunikációja alapján a város és a Miskolc Holding Zrt. között - a nyitás érdekében - az elmúlt hónapokban folyamatosak voltak az egyeztetések, melynek eredményeként döntötték el, hogy május 27-én, azaz ma megnyithatja kapuit a Selyemréti Strandfürdő, és a miskolctapolcai strandfürdő is. Az Ellipsum és a Diósgyőri Tanuszoda újra nyitásáról egyelőre nincs szó.  

Az elképzelések szerint a Selyemréti Strandfürdő reggel 6-tól este 8 óráig, a miskolctapolcai strandfürdő délelőtt 9 órától, este 6 óráig várja a fürdőzni vágyó vendégeket.  A miskolctapolcai strandfürdő wellness szolgáltatásai nem indulnak újra, aki ilyen szolgáltatásra vágyik, a Miskolctapolcai Barlangfürdőben veheti igénybe.  

Azt is tudni lehet, hogy a szabadtéri strandokon az őszi bezárás előtt megvásárolt és fel nem használt bérletek lejárati ideje a zárva tartás időtartamával automatikusan meghosszabbodott.

Nyitási programok 

A miskolctapolcai strandfürdőben a nyitó hétvégén - mint ígérik - változatos programokkal várják a fürdőbe ellátogató családokat, párokat, baráti társaságokat. Izgalmas gyermekfoglalkoztatókkal és sorversenyekkel, élő zenés fellépővel, valamint meglepetés ajándékkal kedveskednek a legkisebbeknek a gyermeknapi hétvége alkalmából. Hasonló programokat ígérnek a Selyemréti Strandfürdőben is.  

Ma megnyílnak a Miskolctapolca Barlangfürdő kültéri medencéi a fürdőzni vágyók előtt. Ezen a hétvégén szombaton szezonnyitó éjszakai fürdőzésre és szaunaprogramokra várják az érdeklődőket. A nyitó hétvégén változatos programokon vehetnek részt a fürdőbe ellátogató családok, párok, baráti társaságok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában