Felsőoktatás

2023.03.01. 17:40

Később kezdődött az egyetemi félév a Miskolci Egyetemen is

A rendkívüli téli szünet miatt tolódott február végére a második szemeszter kezdete.

HE

Fotó: ÉM

Hétfőn elkezdődött a második félév szorgalmi időszaka a Miskolci Egyetemen. Az intézmény Hallgatói Önkormányzata ekként köszöntötte a diákságot közösségi oldalán: 

Tegnap kezdetét vette a 2022/2023-as tanév második féléve. Reméljük, hogy kipihentétek a vizsgaidőszak fáradalmait, és hatalmas lendülettel vágtok neki az új szemeszternek! Ne felejtsétek el érvényesíteni diákigazolványotokat! Március 1-je és 31-e között az Oktatási és Minőségbiztosítási Igazgatóság munkatársai ügyeletet tartanak az A/1-es épület 18-as irodájában! Sikerekben, élményekben és kreditekben gazdag félévet kívánunk!

Rendhagyó az idei félévkezdés, hiszen február elejéről a hónap végére tolódott. Ennek az az oka, hogy energiatakarékossági okokból a felsőoktatási intézmény szenátusa úgy döntött, december 19-e és január 15-e között téli szünetet rendel el. A szünet ideje alatt az egyetem zárva tartott, ezekben a hetekben csak a záróvizsgákat lehetett megszervezni. A vizsgaidőszak fennmaradó részében azonban újra vizsgázhattak a diákok. A héten kezdődött szorgalmi időszak május 31-éig tart majd, a következő vizsgaidőszak pedig június 1-jén kezdődik és július 7-én zárul. A diplomát szerzett hallgatók június 28-án búcsúznak el az egyetemtől és Miskolctól a már hagyományossá vált Szalamander ünnepségen.

Csökkentett fűtés

Megtudtuk, a rendkívüli téli szünet alatt a főépületben továbbra is a szokásos hőmérsékletet biztosították, a záróvizsgákat is többnyire itt tartották. A többi épületben azonban csökkentették a hőmennyiséget takarékossági okokból. A téli szünet után azonban újra meleg volt minden épületben.

Budapesten tanuló miskolci hallgatók jelezték portálunknak, hogy a fővárosi egyetemeken jéghideg előadótermek fogadták őket a második félév első napján, kabátban ültek egész nap.

A Miskolci Egyetemen nem történt ilyen, tudtuk meg több karon érdeklődve. Arra azonban minden tanszéken vigyáznak, hogy amelyik teremben éppen nincs óra, ott lejjebb csavarják a radiátorokat, hiszen továbbra is takarékoskodni kell az energiával. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában